BMWolf Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) ..licze sie z taka ewentualnością po to cismieny od dołu do Kaczyki w polskiej wiosce zasiegniemy informacji na miejscu , jeżeli cos bedzie nie tak pocisniemy na Bistre i Baia Mare a dalej na Sapante ..... choc generalnie szuter to często norma na Wschodzie Europy ...wiec damy rade jednen Worrior sie pomęczy reszta generalnie bez problemu ... Edytowane 3 Lutego 2013 przez BMWolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Na tym odcinku nie ma szutru, jest asfalt aczkolwiek miejscami bardzo dziurawy.Mimo wszystko polecam przejechać się tamtędy, fajne widoczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 ja lece do rumuni z ekipa w sierpniu , w sumie to jestesmy nad morzem czarnym 3 km od bulgarii i tez szukam ciekawych terenow do jazdy motocyklami szosowymi ( niestety :) ) - moze ktos cos doradzi Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) Na tym odcinku nie ma szutru, jest asfalt aczkolwiek miejscami bardzo dziurawy.Mimo wszystko polecam przejechać się tamtędy, fajne widoczki. ...Po Ukrainie :banghead: drogowo nic mnie już nie zdziwi a i to sie dało przeżyć , ale tym lepiej że asfalt a nie szuter :biggrin:( Gość z Warriora się ucieszy) ja lece do rumuni z ekipa w sierpniu , w sumie to jestesmy nad morzem czarnym 3 km od bulgarii i tez szukam ciekawych terenow do jazdy motocyklami szosowymi ( niestety :) ) - moze ktos cos doradzi ..no masz w tym temacie kilka konepcji , wiekszośc jest asfaltowych ( + niespodzianki miejscowe ) , jak sie jeżdzi po tej cześci Europytrzeba byc na to przygotowanym ..... zawsze to przygoda Edytowane 4 Lutego 2013 przez BMWolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irus Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 trasa wstepna jest o taka http://maps.google.p...s&via=2&t=h&z=5 Bardzo podobną trasą będę leciał na przełomie czerwca i lipca... z tym, że nie ominę transfogaraskiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) ..ups ... mapa mi sie zbiesiła , oczywiście to idzie z transforgorską mały psikus goggle maps... więc to idzie o tak :http://maps.google.pl/maps?saddr=Wejherowo+%C5%9Amiechowska+34a&daddr=Ignacego+Paderewskiego+1,+Rzesz%C3%B3w+to:47.850036,21.788284+to:Oradea,+Okr%C4%99g+Bihor,+Rumunia+to:Salina+Turda,+Turda,+Rumu+nia+to:sebes+to:Novaci,+Rumunia+to:Strada+Negru+Vod%C4%83+to:Transf%C4%83g%C4%83r%C4%83%C8%99an+to:Transf%C4%83g%C4%83r%C4%83%C8%99an+to:Bran,+Brasz%C3%B3w,+Rumunia+to:Piata+Unirii+,Bukareszt,+Rumunia+to:Vama+Veche,+Konstanca,+Rumunia+to:Kaczyka,+Suczawa,+Rumunia+to:Moldov+i%C8%9Ba+Monastery,+Watra+Mo%C5%82dawica,+Suczawa,+Rumunia+to:B%C3%A2rsana,+Maramure%C5%9F,+Rumunia+to:S%C4%83p%C3%A2n%C5%A3a,+Maramure%C5%9F,+Rumunia+to:Rzesz%C3%B3w+to:Wejherowo&hl=pl&ie=UTF8&ll=45.236218,24.911499&spn=1.934105,4.938354&sll=45.370449,24.641304&sspn=0.015074,0.038581&geocode=FW8kQQMdHXkWASn5rKi5M7r9RjHyXJAGXWXv4Q%3BFelM-wIdff5PASmHzE-xXvo8RzGD-xrYOBWiKA%3BFTQi2gIdfHZMASndZs3DDmNHRzFGsUdb_6m0qA%3BFd5DzgIdV31OASlTI3Zo40dGRzFEU13WhqRVGw%3BFbHQxgIdAs1qASGxUIivAmUgISltv1wYuGhJRzGxUIivAmUgIQ%3BFSZHvQIdtalnASlVZY5k-B5MRzHEtY-vZ_bJAQ%3BFWBksQId8CxpASkpR3iNUJlNRzG7J5835LBUQg%3BFbnHsAIdcYV4AQ%3BFQdntAIdRuV3AQ%3BFb5HugIdmOx2AQ%3BFd1ytgIdxwaDASlzWOVM5UezQDEQzPX-X3Sjsg%3BFazrpQIdaVCOASlna7wMFv-xQDEfNmPPJXS4Lg%3BFdydmwIdhfuzASl10mji6Sy7QDEGQIm6ysTCrQ%3BFbXT1gId4DOLASnHsF5bHK01RzHa_d6gUz7V8g%3BFTMw1wIdty-GASGenkDyzfs_zSntgJgB4ck1RzGenkDyzfs_zQ%3BFViZ2QIdSh9vASlfM2xsAbU3RzHCgprNUs3VzA%3BFaD-2wIdaJZpASkHpWP4WpY3RzEigwzbZUGGWw%3BFXOQ-wIdsa5PASlJ1BTM4_o8RzHtsj6zMQ0k0g%3BFYIiQQMd2TYWASlVdnVeKbr9RjHHbM8jORr-Jw&dirflg=t&mra=ps&via=2&t=m&z=8 no chyba że jeszcze transforgorska bedzie zamknieta to poprzednią trasą ... Edytowane 4 Lutego 2013 przez BMWolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudinozor Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Jak bedziecie wracać już na polnoc kraju to proponuje przejechać przez Piatra- Neamt i w poblizu zwiedzić wąwóz Bicaz- duzo nie nadrobicie, szybko sie go zwiedza a naprawde warto. http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=4378 Tak na zachete :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Jak bedziecie wracać już na polnoc kraju to proponuje przejechać przez Piatra- Neamt i w poblizu zwiedzić wąwóz Bicaz- duzo nie nadrobicie, szybko sie go zwiedza a naprawde warto. http://obiezyswiat.o...hp?gallery=4378 Tak na zachete :) dzieki dodam do koncepcji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irus Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 no chyba że jeszcze transforgorska bedzie zamknieta to poprzednią trasą ... dlatego wlasnie zdecydowalem sie na koncowke czerwca :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 .... tak właśnie , niestety różne przyczyny zmysiły do zmiany terminu wrześniowego na czerwcowy ...więc zostaje nam tylko liczyc na łud szczęscia z trasą transforgorska , obserwuje serwer słuzb drogowych Rumuni ...może sie uda :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbacek Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 I mnie termin wrześniowy odpowiadaObserwuję wątek a kierunek Krym i tak w tym roku zaliczę, sam lub w grupieWitam termin na poczatku wrzesnia odpowiada mi najbardziej ze względu na urlop w zeszłym roku miałem miesiąc wolnego w sierpniu to zrobiłem runde po kaukazie, ale pracuje w malej firmie i inni też chcą miec urlopy w wakacje. W tym roku myślę bardziej o Mołdawii i Rumunii ale na krymie jest pięknie byłem tam kilka razy i zawsze mogę pojechac jeszcze raz :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekj Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Witam termin na poczatku wrzesnia odpowiada mi najbardziej ze względu na urlop w zeszłym roku miałem miesiąc wolnego w sierpniu to zrobiłem runde po kaukazie, ale pracuje w malej firmie i inni też chcą miec urlopy w wakacje. W tym roku myślę bardziej o Mołdawii i Rumunii ale na krymie jest pięknie byłem tam kilka razy i zawsze mogę pojechac jeszcze raz :crossy: A więc musimy się trzymać razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako4 Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 A więc musimy się trzymać razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolek Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Ja być może byłbym chętny skoczyć do Rumunii. Tylko mi raczej by pasowało weekend Majowy + przełużenie weekendu.Tylko nie wiem czy na tamte drogi CBR 1100XX będzie się nadawać.bo słyszałem że drogi są straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Z tymi drogami to mit . Główne są bardzo dobrej jakości chyba ze chcesz zjechać i podróżować tymi żółtymi to jest różnie ( ale to samo masz w Polsce ) . Generalnie wszyscy jeżdżą do Rumuni zaliczyć Trasfogaraska i Transalpine a te są już w całości przejezdne a Transalpina ma nowiutki asfalt położony . Generalnie sporo dróg w Rumunii jest po remontach albo w trakcie . Nie masz sie co stresowac , jedz a będziesz miło zaskoczony :-) Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi