Pablo78 Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Witam.Otóż pytanko do znawców :)Czy taka maszynka po Exc 520 mnie zaspokoi :wub: ???Jak ma sie awaryjnośc i jakosc jazdy na takiej maszynce do np.starego 520 Exc???Czy da się tym normalnie jeżdzić,czy diabeł z niej niesamowity???Co sądzicie o danym egzemplarzu??? Jestem tą maszynką szczerze zainteresowany,mój teren to płaskie szybkie zapierdalanki w terenie,z ambicjami na więcej motogodzin,niż kilometrów.Im trudniej,tym lepiej :wub: .Z góry dzięki za sensowne odpowiedzi.Pozdrawiam. Oto link:http://otomoto.pl/husqvarna-te-540-ideal-okazja-el-starer-M3448391.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Lichota Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 exc 520 stary tz? rok? myślę że huska powinna mieć trochę więcej mocy ale napewno nie aż tyle byś się jej przestraszył i by Cię wyrwała ... motorek wygląda na ładny ale niewiadomo co sie dzieje w silniku... każdy może napisać ze robił remont.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo78 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 2001 1szy wypust,cienkie WP 43mm.Zawias do mocy tego moto to nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 TE 540 to jest piła motorowa haha :laugh: A w linku który podałeś stoi jakiś stary szrot :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo78 Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Tak koleś podał w opisie.To model TE 510. :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 510 ma MArzocchi zawieszenie, Ja miałem takie w gas gasie z 07 roku i było bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 w lekki teren mozna brac xr650r, ale jeśli w kacie miales za słaby zawias to moze lepiej ją omijaj, husqvarna napewno jest lepsza, tylko tam z kolei moze byc cienko z częsciami, jest jeszcze husaberg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Z nowymi problemu nie będzie, używek typu skrzynia biegów na pewno sporo mnie jest. Pozatym może kolega kupić 525 na "grubych" lagach, ponoć osoby które zmieniły z 520 na 525 są bardzo zadowolone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_mistrz:D Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Miałem TE 450 2005 prawie 3 sezony. Miałem okazję porównać do EXC 450 i 525 na RFS'ie i zdecydowanie bliżej jej do 525 niż do exc 450, które wydawało mi się jakieś mocno ugrzecznione w porównaniu do TE. Wszystkie 3 sprzęty były na Akrapie, więc w miarę miarodajne porównanie. 510 myślę, że solidnie zapiernicza. Z racji gaźnika 41mm Husqa trochę więcej paliwka spala od KTM. Części nowe do Husqi oryginalne są bardzo tanie, z reguły tańsze od zamienników - czas oczekiwania do 7dni. Używek też jest sporo do dostania ( ja zawsze wszystko znalazłem w PL jak potrzebowałem - m.in dekle, skrzynię, itp), ale na pewno trzeba się dużo mocniej naszukać niż do KTM czy Jadźki, do których części leżą na tacy. Serwis bardzo podobny częstotliwościowo jak w RFS'ie. Na plus mega prosta obsługa. Zawory na płytkach, ale wymiana płytek zajmuje maks 30min ( nie ma potrzeby ściągania wałków ), do tego luzy bardzo powoli się kasują. U mnie przez 3 sezony wymieniłem 2 płytki. Z wad i bolączek modelu, to do rocznika 2005 zdarzały się pęknięcia kartera w okolicy kopniaka - była to wada fabryczna poprawiona w 2006r. Nie jest to jednak ogromny problem, bo rozrusznik działa rewelacyjnie i rozładować aku to wręcz trzeba potrafić :) Generalnie moim zdaniem i TE 510 i EXC 525 to super enduraki. Ja się skusiłem na Husqę 3 lata temu ze względu na stosunek cena/jakość i nabrałem dużo zaufania do tej marki. Sprzęt z betonu, nie do zdarcia. Prostota budowy i serwisu w każdym celu. Do tego sprzęt mocny i bezkompromisowy, dobrze zawieszony i wyposażony, a cena wręcz śmieszna w porównaniu do KTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi