samolot Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Qurim jak kupujesz gumo-tulejki, łączniki stabilizatora, końcówki wahacza to tylko firmy Lemforder. Są one montowane fabrycznie i służą najdłużej. Znajomy kupił do audi 80 tanie gumotulejki, pojeździł tydzień i już było po nich :biggrin:Stuki mogą być u Ciebie od łożyska amortyzatora lub zużytej poduszki amortyzatora. Zużyty amortyzator po ostrym hamowaniu powoduje nurkowanie przodu auta, a po zatrzymaniu zakołysanie. Podczas szybkiej jazdy na nierównościach nerwowe prowadzenie (większe ugięcia sprężyn). Niedawno widziałem nowy model Kia Ceed. Duży rozstaw osi koła rozstawione szeroko. Podchodzę i myślę pewnie szerokość opon 215mm. A tu tylko 195/65-15 - producenci poszli po rozum do głowy - mniejsza szerokość - mniejsza masa nieresorowana wiec mniejsze odczuwanie nierówności To samo jest w nowym Yarisie III: koła rozstawione szeroko, stosunkowo duża średnica 15 czy 16 cali ale opona wąska 165, czy 175mm. Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIL Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Samolot, Ty masz jakąś obsesję z tym zawieszeniem. Idąc tym tokiem rozumowania : o spojrzałem na Merca GL - rany julek koła 275/45 21 cala. Duża masa nieresorowana a w LAnosie tylko 175. To w Lanosie powinno być wygodniej i mniej tłucze. Sprawdź chłopie te luzy w zawieszeniu, zacznij jeżdżić i daj żyć :laugh: Cytuj Ludzi sie hoduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielpotas Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Samolot one sa waskie ze wzgledu na opory toczenia a co za tym idzie na spalanie a nie komfort.A tak po za tym to szerokie gumy sa drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Niedawno widziałem nowy model Kia Ceed. Duży rozstaw osi koła rozstawione szeroko. Podchodzę i myślę pewnie szerokość opon 215mm. A tu tylko 195/65-15 - producenci poszli po rozum do głowy - mniejsza szerokość - mniejsza masa nieresorowana wiec mniejsze odczuwanie nierówności To samo jest w nowym Yarisie III: koła rozstawione szeroko, stosunkowo duża średnica 15 czy 16 cali ale opona wąska 165, czy 175mm.ceed to nie jest duże auto a 195/65 to i tak już konkretny laczekco do przyczyn stosowania takowych to już Daniel napisałi tak jak wcześniej Sherman wspomniał, na szerokich laciach auto ni huhu nie chce się prowadzić w polskich koleinachteraz na przodzie mam 205 na feldze o stosunkowo małym et - ciągła walka aby auto utrzymać na pasie ruchu Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIL Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Ale wiesz, Samolot, że jak rozstaw szerszy osi to i więcej blachy trzeba zużyć i samochód przez to cięższy się robi, robi się normalnie. I wtedy Opory toczenia rosną, i żeby było OK to opony cieńsze się robi. Robi się normalnie. A wtedy przyczepność spada i tak bez końca. Jak z zakrótkim kocem - jak podciągniesz na szyję to na nogi nie starcza i tak bez końca normalnie. Normalnie bez końca. Cytuj Ludzi sie hoduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Po długich poszukiwaniach odnalazłem coś co poprafi komfort jak i prowadzenie mojego seata. Te "cudo" nazywa się amortyzatorami KONI FSD. Komplet taki kosztuje 2500zł :sad: Zapewnia dobry komfort na nierównych nawierzchniach (małe tłumienie przy szybkich ruchach kół) i dobre prowadzenie na zakrętach (duże tłumienie przy wolnych ruchach kół). Użytkownicy zarówno z Polski, jak i innych krajów bardzo sobie chwała takie amortyzatory i wrażenia z jazdy po ich zastosowaniu. Przy zastosowaniu owych amortyzatorów sugerowane jest zastosowanie nieco twardszych sprężyn co trzeba doliczyć do owych 2500zł. Trochę droga zabawa jak na 10letnie auto klasy B :biggrin: Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Weź chłopie kup jakieś uczciwe auto i ciesz sie jadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi