Skocz do zawartości

WSBK 2013

songoku
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Masz rację, najbardziej sprawiedliwy byłby podział, jeśli ktoś oczywiście nie miał pały z fizyki:

1000 - L-2, V-2

500 - 4 cylindry

Tak naprawdę wygląda sprawiedliwość.. i po tym widać klasę zawodników jeżdżących L-twinami...

Proszę zwrócić uwagę na O.Jezka, Czecha - 7 miejsce...a gdzie w tym miejscu "zielona wyspa Polska" ???

Na zielonej trawce..

J-999

Edytowane przez jannikiel

jannikiel a ja to widze inaczej... zobacz ile Ducati wygrało tytułów w historii WSBK? Ich liczba miażdży! Dlaczego? Bo to była włoska seria i zawsze mieli przepisy pisane po d siebie. Ducati na prawdę nie robi takich dobrych motocykli jak to by wynikało z liczby ich tytułów w WSBK.

Teraz nie maja "wspomagania" i wychodzi gdzie są ze swoją formą. Pewnie się ze mna nie zgodzisz jako fan marki, ale ja tak to widzę. Jak sie chciało zrobić Hondzie V2 to i oni dokopali Ducati ;)

Tak czy inaczej Sykes górą o prawie 9s YEAAAAHHHHH :buttrock:

p.s

Rozumiem, ze wszyscy tworzący przepisy WSBK mieli pałę z fizyki? :laugh:

Edytowane przez songoku

Tak, w WSBK zawsze dominowali włosi, ale nie uważam tego za coś zbieżnego, bo dzięki temu te wyścigi zawsze były genialne. Problemy Ducati zaczęły się gdy do WSBK przyszedł inny włoski producent - Aprillia. Przepisy w tym roku są dobre - zresztą nie zmieniły się dużo od zeszłego roku. Zmienił się za to motocykl i silnik i tu chyba należy upatrywać problemów Ducati.

Pierwszy wyścig WSBK taki sobie ... sporo emocji tylko z walki Honda vs Aprillia

Edytowane przez Bimbak

Im nie chodziło o pały z fizyki, tylko po prostu jakuza jest silniejsza niż mafia ot co...

Światek okołowyścigowy( na tym światowym poziomie) nie jesty taki perfekcyjnie czysty zresztą i to mnie też martwi...nie ma już dawnej "dżentelmeności" i fair play, ( widać było zresztą na przykładzie Barierra- łokciem chciał zepchnąć LaMarre)...i liczy się jedynie $$$ zamiast etosu bohatera czystej walki...

Możnaby inaczej, ograniczyć moc do 195 KM, może to będzie sprawiedliwiej...zresztą jak nie będzie sprawiedliwie, w końcu nie będzie się oglądać, będzie więcej czasu na własną jazdę... i to jest bardzo pozytywne :lalag: :buttrock:

Dzisiaj to załamanie pogody u nas(jeszcze na enduro by się dało), a jeszcze nie ukończyłem projektu- Ducati Enduro...

Pozdr. J-999

Edytowane przez jannikiel

jannikiel incydent z Barierrem był normalną walką... poza tym chłopaki sobie przybili piątki po wyścigu, takie rzeczy się zdarzają... nie doszukuj się tam zamachu na życie Lamary. Po prostu sie zderzyli bo i jeden i drugi chciał wygrać - normalka :)

No widzisz teraz yakuza silniejsza, wcześniej camorra - znaczy się sprawiedliwość musi być :laugh:

Najważniejsze to nie popadać w fanatyzm, czego sobie i wszystkim życzę :)

Bimbak zgodzę się, że zdarzały się ciekawsze wyścigi - w moim przypadku zwyciestwo Sykesa rekompensuje to :)

Czekamy na 2 wyścig a zaraz SSP jedzie :D

Może , rzeczywiście przesadzam, kuźwa, w piątek zrobiłem fajną traskę na pożyczonym Ducati SC 1000 S, i miałem w planach w końcu wyciągnąć dziś Trzydziewiątki, ale ten deszcz przyprawia mnie o nową porcję frustracji hehe :icon_mrgreen: ....

Pozdr. J-999