archi4lo Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 witam, mam pytanie czy ktos z was orientuje sie moze czy sa jeszcze produkowane akumulatory do motocyklow firmy ZAP?pytam poniewaz nie wiem jak stary jest juz moj akumulator a poza tym na alledrogo nie ma ani jednego. wiem, ze ustalic wiek akumulatora po symbolach na aku jest trudni bo kazdy producent oznacza inaczej zastanawiam sie nad zmiana poniewaz moj chyba juz powoli ma sie ku koncowi, na zimnym kreci calkiem ok ale po chwili slabnie az gasna diody, czasami uda mu sie zapalic a czasami nie, podlaczam wtedy na kablach do auta i moto pali od kopa, jak juz troche pochodz i sie rozgrzeje i podladuje troche to juz daje rade zapalic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Kup sobie Warte mam przy swoim moto - nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Marka akumulatora jest w tym problemie najmniej istotna.Sezon już się skończył i nie ma sensu kupować nowego akumulatora aby przeleżał całą zimę nieużywany.Masz na obudowie starego akumulatora nadrukowany jego typ i taki musisz kupić. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Jesli kupisz aku suche do ktorego jest pojemnik z kwasem i woda to zawsze mozesz zalac go na wiosne i nic nie straci z wlasciwosci . Pozatym polecam ci kupic aku dobrej jakosci zawsze pochodzi dluzej np Yuasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archi4lo Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 prawdopodobnie kupie yuase, ale co do głównego pytania to nikt nie wie czy ZAP są jeszcze dostępne czy to już jakiś przestarzały aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Produkować produkują akumulatory samochodowe na 100% mają nawet strone internetową swoją.Yuasa będzie dobrym zakupem sam mam taki akumulator sporo czasu i po naładowaniu jeszcze coś trzyma.Do warty nie jestem przekonany kilkukrotnie oddawałem na gwarancje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archi4lo Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 do samochodów to jak najbardziej produkują bo jest tego troche ale do motocykli na allegro ani jednego nie ma, sprawdzę jeszcze jak z ładowaniem bo w "trampkach" ponoć lubia sie psuc regulatory napiecia i wtedy bede myslal o aku ale raczej faktycznie yuase kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 z tanszych rozwiazan landport calkiem niezle dzala. kupilem w tym sezonie po przedwczesnym zgonie fabrycznej yuasy i ku mojemu zdziwieniu kilkumiesieczny przestój nic mu nie zrobil.trzyma 12,9V Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esteban Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Miałem kiedyś ZAP-a, ale z polskich akumulatorów i w ogóle w tej kategorii cenowej to już trwalszy byłby myślę np. Jenox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi