Marcin Dwojak Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 witam mam crossa 125 wcześniej odpalał z pierwszego kopa a teraz już nie chce odpalać iskra jest paliwo dochodzi już nie mam sił co to może być pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Podałbyś chociaż markę tego motocykla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Dwojak Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 to jest chiński cross kolega zadał pytanie o markę tego motocykla ?to na pewno jest 2T ? Moderator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamasutra Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 kompresja jest ?? Jesteś pewien że iskra jest ?? być może że iskra jest ale nie wtedy co trzeba czyli moduł do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Dwojak Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 kompresja jest i to bardzo dobra jest a i iskra tez jest koloru niebieskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamasutra Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 a sprawdzałes moduł ?? może iskra wygląda tak jak trzeba ale może nie jest wtedy co trzeba] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Weź lampę stroboskopową pożycz od kogoś i sprawdź punkt zapłonu,lub czy rozrząd ewentualnie nie przeskoczył bo w tych moto to żadna sensacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Dwojak Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 a mogę być zawory przestawione i zapłon ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Sprawdź czy jak punkt T magneta jest w otworze to czy znak na zębatce rozrządu pokrywa się z punktem (uwaga: 2 obroty wału - 1 obrót wałka rozrządu) i czy tym momencie zawory mają jakikolwiek luz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Dwojak Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 magneto jest ok dziś zobaczę to po wolo przejże leltrykę i zmienię iskrownik jak nic to nie pomoże to zajżę do głowicy i i zobaczę w jakim punkcje jest zębatce rozrządu pozdrwiam :) wszystko jest ok pomocy bo ja już nie wiem co robić na zaworach nie ma luzów wszystko jest ok a nie chce odpalić pomocy bo ja już sił nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO-MOTOR Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Człowieku jak jest ok jak nie ma luzów? Poproś kogoś o pomoc z większym pojęciem na temat mechaniki Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Dwojak Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 wcześniej tak ładnie silnik pracował a teraz nie chce nie mam pojęcia co mogło się stać a może być wina modułu ?? albo też może być wina sprzęgła bo czasami się kopniak ślizga może być wina sprzęgła ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Napisałeś że nie ma luzu na zaworach -> masz przyczynę . Ustaw odpowiednie luzy to zacznie odpalac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamasutra Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 najlepiej daj motor to mechanika który ci to zrobi , bo kto sie zna na tym to bedzie wiedział co trzeba zrobic a tak to sam jeszcze cos uszkodzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Dwojak Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 a mechanik ile powie za takie coś ? a da się samemu to naprawić ? może być moduł do wymiany ? już zamykam sprawę już wiem co jest zgrane jest do wymiany świeca i klin założyłem inną świecę i odpalił z pierwszego kopa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi