Mateusz Kotus Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Witam,zakupilem dzis honde mtx 80 chlodzona powietrzem, i mianowicie mam problem, gdzy kupilem ja bez tloka, mam oryginalny cylinder (bez szlifow), oraz glowice i nie wiem jaki mam kupic tlok, nie wiem jakies srednicy, chce narazie kupic chinczyka za 50 zl, no i nie wiem jaki rozmiar, pomoze ktos? blagam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Lichota Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 spytaj sie jakiegos znajomego mniej wiecej obeznanego;x i zobacz ile kosztuje na allegro tłok wosnera do twoje mtx'a jest to najlepsza firma tłoków ale może ci się nie opłacać kupywać go do takiego motorku.. hmm i ciekawe dlaczego motor nie ma tłoka ; o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Kotus Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 tzn, mam tlok, ale uszkodozny, w okolicach pierscieni jest ulamany kawalek, sprawdzalem cylinder jest w porzadku, tlok chyba jakis chinol nie ma na nim zadnego oznaczenia znalazlem na cylindrze napis : "hm-1" "183" i literke "G" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 spytaj sie jakiegos znajomego mniej wiecej obeznanego;x i zobacz ile kosztuje na allegro tłok wosnera do twoje mtx'a jest to najlepsza firma tłoków ale może ci się nie opłacać kupywać go do takiego motorku.. hmm i ciekawe dlaczego motor nie ma tłoka ; o Zapomnij, że do tyci enduraka znajdziesz tłok wossnera. Nie ta klasa sprzęta żeby się szczypać w wytwarzanie kutego cacka. M.Kotus. Złap się za suwmiarkę i zmierz średnicę na górze cylindra będziesz miał odpowiedź czego szukać. Najlepiej jakbyś nawiedził warsztat obróbki mechanicznej, bo zdarza się, że szlif moze "nie wydać" i trzeba dalej szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 http://meteorpiston.pl/robią dobre tłoki- masz katalog z wymiarami w środku. A pomiar tylko średnicówką w szlifierni to Ci odrazu powiedzą do czego się nadaje cylinder i jaki tłok (wymiar) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpers Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Pt77 Jak uważasz, ze meteor robi dobre to spoko :D Na pewno lepsze do chińszczyzny ale do Yz 125 bym go w życiu nie wsadził :D Co do problemu to zanieś cylinder do zakładu co się tym zajmuje, zrobią ci szlif i dopasują tłok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Ale tu mówimy o tłoku do MTX a nie do yz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi