Sherman Opublikowano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Pojechałam w wyścigu 1:39, na poprzedniej rundzie było już 1:37:990, gdzie jazda była bardzo stabilna, czułam zapasNo spoko, widzieliśmy :) Nawet było tak, że staliśmy za Sławiniakiem i tylko patrzymy co się dzieje. Nagle ktoś wrzeszczy "Patrzcie chłopaki, Natalia objechała Pejsera, idzie jak do pożaru", a jakoś na następnym kółku "Kur*a, nie ma jej, przedobrzyła i poszła w zielone"... W ogóle to dostajesz karnego kutasa za nieprzywitanie się w dziale odpowiednim :icon_twisted: Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Witam Natalio. Pisząc o koleżance Piórko „ale mamy w naszym gronie piórko która w następnym sezonie stawi czoło Natalii” potraktowałem to jako żart. Chciałem podbudować i zmotywować koleżankę Piórko do treningu przed ostatnim Speeday w tym sezonie bo zapowiadała że raczej będzie w Poznaniu.Twój poziom jest nie do osiągnięcia przez nas na tym forum przynajmniej na tym etapie, koledzy próbują i uważam że są na dobrej drodze, co z tego wyniknie to zobaczymy w przyszłości.Jeśli możesz sprecyzować , jadąc szybko na seryjnym motocyklu to jak szybko jeździłaś, chodzi mi konkretnie o liczby? Jeśli Tv było to bardzo mało widoczne(nie udzieliłem żadnego wywiadu- oczywiście żartuje :) ale sama musisz przyznać że wyścigi w Polsce idą w złym kierunku lub są w głębokim kryzysie (chodzi mi głównie o liczbę uczestników i liczbę kibiców). Pozdrawiam i zachęcam do częstego odwiedzania przez Ciebie tego forum warto mieć w swoim gronie takiego dobrego i doświadczonego zawodnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NATALIA Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 (edytowane) No proszę :) . Witamy serdecznie. Nie przesadzaj, tempo było świetne w odniesieniu do reszty stawki. Dokładnie pamiętam wyścigi, zwłaszcza SSP. Tylko że w sobotnim wyścigu coś się stało. Przez jakiś czas nie jechałaś, potem się pojawiłaś. Myśleliśmy, że była gleba, a pewnie zwiedziłaś trawkę, prawda?No spoko, widzieliśmy :) Nawet było tak, że staliśmy za Sławiniakiem i tylko patrzymy co się dzieje. Nagle ktoś wrzeszczy "Patrzcie chłopaki, Natalia objechała Pejsera, idzie jak do pożaru", a jakoś na następnym kółku "Kur*a, nie ma jej, przedobrzyła i poszła w zielone"... W ogóle to dostajesz karnego kutasa za nieprzywitanie się w dziale odpowiednim :icon_twisted: To nie było wyjechanie poza nitkę toru, ale gleba na dużej patelni, pozbierałam się dość szybko, kręgosłup trochę utrudniał podniesienie motocyka, ale dałam radę, liczyłam na pomoc wirażowych, BA - prosiłam o to, ale odmówili, tłumacząc, że regulamin na to nie pozwala, co tak naprawdę jest totalną ściemą - regulamin wyraźnie mówi, że wirażowi mogą pomóc zawodnikowi podnieść motocykl. Straciłam dokładnie jedno okrążenie, czyli akcja była szybka. Prawa kierownica była mocno wykrzywiona - to utrudniało brać prawe zakręty, a przedni hamulec pod koniec zaczął się zapowietrzać i musiałam uważać. Jeśli możesz sprecyzować , jadąc szybko na seryjnym motocyklu to jak szybko jeździłaś, chodzi mi konkretnie o liczby?Jeśli Tv było to bardzo mało widoczne(nie udzieliłem żadnego wywiadu- oczywiście żartuje :) ale sama musisz przyznać że wyścigi w Polsce idą w złym kierunku lub są w głębokim kryzysie (chodzi mi głównie o liczbę uczestników i liczbę kibiców). Pozdrawiam i zachęcam do częstego odwiedzania przez Ciebie tego forum warto mieć w swoim gronie takiego dobrego i doświadczonego zawodnika.Co do jazdy na seryjnym zawieszeniu - w pierwszym sezonie w 600tkach zrobiłam 1:41:997 na CBR 600 RR.Co do wyścigów - frekwencja spada nie tylko u nas - w Alpe Adria też widać wyraźnie zmniejszoną liczbę zawodników. Powodem jest brak funduszy. U nas media nie są chętne na goszczenie na rundach, widząc po 6-8 zawodników w klasie załamują ręce. Trudno jest pozyskać sponsorów, praktycznie ich nie ma. Starty za własne pieniądze to trudna sprawa, większość z nas boryka się z tym problemem. Bez wsparcia kolejnego sezonu nie jestem w stanie już jechać. Potrzebuję wciąż więcej opon, teraz zużywam je szybciej;-)Pozdrawiam Edytowane 20 Września 2012 przez NATALIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Zabawne, bo nawet Molik wyraźnie podkreślał, że wirażowi mają obowiązek pomóc zawodnikowi maksymalnie szybko się pozbierać, żeby zmniejszyć czas, w jakim ten stwarza niebezpieczeństwo stojąc/leżąc w miejscu. Tak czy siak - dobry fight był, miło było oglądać, w 600 cięły się 2 grupki zawodników, więc było na co popatrzeć. A co do sytuacji w sportach motorowych... ludzie w firmach prywatnych potrafią liczyć pieniądze i wiedzą, że sponsoring ma sens tylko wtedy, kiedy jest jakaś wymierna korzyść. Przykład Hołowczyca, Małysza, kilku innych, których można wymienić na palcach jednej ręki. W sumie smutne jest tylko to, że media, które są jedynym większym medium reklamowym, wolą puścić pierdylionowy odcinek jakiegoś serialu o losach proboszcza na wsi, niż zrobić fajną relację z rundy motocrossu, rajdu przeprawowego, wyścigów motocyklowych czy stuntu. W sumie nie ma co się dziwić, bo nawet komentatorzy to w 90% kolesie, którzy siedzą na zasadzie układu i od 50 lat komentują tylko piłkę nożną lub skoki narciarskie. w pierwszym sezonie w 600tkach zrobiłam 1:41:997 na CBR 600 RR. Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 (edytowane) Fakt, Hołowczyc sobie radzi ;-) Zerknij na drzwi ;-) Potem na mój motocykl. Potem na drzwi. No, ale to oczywiście żart. :D Ej, co do komentatorów, ten na WMMP to jest jakiś kosmiczny kosmos :D No a tak poważnie mówiąc, to jest kaplica. Trzeba to robić dla własnej przyjemności, bo o sponsoringu trudno mówić w momencie, w którym o WMMP wie garstka motocyklistów-zapaleńców. Nic nie wygląda, jakby się to miało zmieniać, wszakże czasy nienajciekawsze, także cóż.. Edytowane 20 Września 2012 przez MarcMarc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Hihi, motywacji mi nie brakuje - MatMax thx.@Natalio - wybieram się na ostatni w tym miesiącu Speed Day - może będziemy miały okazję się spotkać :biggrin:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 (edytowane) Natalia, a wiesz coś może (nieoficjalnie) o tym, jak miałby wyglądać przyszły sezon? Nie będzie Mistrzostw Polski (SBK/SSP/STK)? Czy może każą się przenieść czołówce Rookie do Mistrzostw? Jakie są nastroje wśród pozostałych zawodników klas mistrzowskich? P. S. Szacun za jazdę w wyścigu ze skrzywioną kierą i zapowietrzonym heblem :) . Edytowane 20 Września 2012 przez Sikor Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NATALIA Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Natalia, a wiesz coś może (nieoficjalnie) o tym, jak miałby wyglądać przyszły sezon? Nie będzie Mistrzostw Polski (SBK/SSP/STK)? Czy może każą się przenieść czołówce Rookie do Mistrzostw? Jakie są nastroje wśród pozostałych zawodników klas mistrzowskich? P. S. Szacun za jazdę w wyścigu ze skrzywioną kierą i zapowietrzonym heblem :) . przeniesienie zawodników z rookie do klas mistrzowskich zależy od tego jaki limit czasowy bedzie przyjęty - w tym roku zawodnicy, którzy w zeszłym sezonie przekroczyli 1:41 w rookie600 i 1:40 w rookie1000 nie mogli juz dalej startować w tych klasach. Przyszly rok to znak zapytania dla wszystkich, chcialabym wystartowac w WMMP i w pelnym cyklu Alpe Adria w STK1000. Zawody w Polsce pewnie i tak sie odbędą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Kurna chłopaki dziewczyna jest stanu wolnego! :)Niesamowicie już dużo osiągnęła dziewczyna dla mnie kobieta na motocyklu tak szybka to potęga, podziwiam ją i życzę dalszych sukcesów.Mam pytanie czy wie ktoś co się stało z Moniką Jaworską bo dawno o niej nie słyszałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pork Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 http://www.monikajaworska.com/ ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Tak tylko w aktualnościach jest artykuł z 5.03 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pork Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Chodziło mi raczej o całokształt. Podsumować w dwóch słowach można chyba, że śmiga w pucharze Yamahy we Włoszech + prowadzi własną szkołę jazdy w PL (?) + działa grubo w temacie gymkhany. Jej profil na FB sporo mówi, no i w Motormanii co jakiś czas były jej felietony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 (edytowane) prowadzi własną szkołę jazdy w PL (?) Rozumiem, że nie jesteś pewien. Tak, Monika otworzyła szkołę w Krakowie. Pewnie Ją odwiedzę w przyszłym sezonie. PS. Ten niebieski w galerii to ja :D, ale wtedy nie było jeszcze szkoły Edytowane 2 Listopada 2012 przez Saul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Kurna chłopaki dziewczyna jest stanu wolnego! :)Tia, spróbuj jej tempa dotrzymać w akcji :icon_razz: Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Zrozumienie się kończy szybko, bo już na wejściu w Dużą Patelnię ;) Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi