franco4212 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Witam, ostatnio byłem u znachora i ten powiedział mi, że mam do roboty rozrząd, napęd i regulacja gaźników. I mam pare pytań odnośnie tego: 1. Jak mowa o rozrządzie, to co poza łańcuszkiem trzeba kupić?2. Czy trzeba to odrazu wszystko robic? Czy można np. zrobić napęd i rozrząd, a z regulacją gaźników poczekać.( do następnej wypłaty ;p)Bo jeżeli ma go dwa razy rozbierać to nie ma sensu.3 Wymiana napędu (robocizna) będzie kosztować 100zł, regulacja gaźników 200 zł, rozrząd koło 200 zł. To dużo ? Dodam, że łańcuszek i napęd będą DIDA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Wymiana napędu może być, regulacja jak z czyszczenie to też okej, rozrząd nieźle, ale jak za jednym rozbieraniem to można by coś z tego urwać :PZależy czy w garażu robi czy serwis oficjalny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Witam, ostatnio byłem u znachora i ten powiedział mi, że mam do roboty rozrząd, napęd i regulacja gaźników. I mam pare pytań odnośnie tego: 1. Jak mowa o rozrządzie, to co poza łańcuszkiem trzeba kupić?2. Czy trzeba to odrazu wszystko robic? Czy można np. zrobić napęd i rozrząd, a z regulacją gaźników poczekać.( do następnej wypłaty ;p)Bo jeżeli ma go dwa razy rozbierać to nie ma sensu.3 Wymiana napędu (robocizna) będzie kosztować 100zł, regulacja gaźników 200 zł, rozrząd koło 200 zł. To dużo ? Dodam, że łańcuszek i napęd będą DIDA.Jak robota będzie wykonana solidnie to ceny całkiem niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Franco - lepiej dowiedz się, co to za mechanik. U mnie regulacja luzów zaworowych skończyła się właśnie wymianą silnika. I jak słyszę "rozrząd" to mam dreszcze...Ale, przepraszam - moja sytuacja chyba jest wyjątkowa (oby)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Jest wyjątkowa :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Ale piórko jak w końcu z tym silnikiem? Chłopaki robią wszystko za swoje $$? Bo jak tak to nie ma nad czym płakać szczególnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Silnik jest super - chodzi jak w zegarku. Jest faktycznie w zasadzie nowy. Ale, żeby nie było tak różowo - jest jakiś problem ze skrzynią. Wchodzi tylko jedynka i luz. Facet, który sprzedał mi silnik zgodził się na zdjęcie dekla i sprawdzenie, o co kaman. Mechanik ma nadzieję, że to tylko zmieniacz (przerzutnik) - to byłby drobiazg. Gorzej, jeśli uszkodzony jest któryś z wodzików.Pewnie i tak silnik zostawię, ze skrzynią się zobaczy.Mechanik-sprawca na razie niby "bierze to na klatę", ale się zobaczy (na razie to ja wyskakuję z kasy).No i problem najważniejszy - nie mam swojego motocykla na CSS, co oznacza, że muszę tam wypożyczyć (GSXR-a). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi