meitras12 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Witam wszystkich forumowiczów !!!. Mam problem z moją ETZ 150. Mianowicie ,gdy jest zimna bardzo ciężko ją odpalić ,czasami trzeba wziąć na pycha. Na ciepłym silniczku wszystko jest ok. MZtka przestała miesiąc w garażu nie odpalana. Co jej może być ?.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m07m10 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Może odkreć kapkę śrubkę mieszanki na niskich obrotach, może jest za uboga. Poza tym ja tu nie jestem od rządzenia, ale forum ma dekadę, czy szukałeś juz coś o takim zachowaniu ETZ? Podejrzewam, że było duuużo razy. W końcu 10 lat temu ETZ, to był motór standardowy. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldsmoto Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Może to być za mała dawka paliwa (ustawienie gaźnika), jak troche pokopiesz i odręcisz swiece to jest mokra czy sucha ? :) ps. Motocykl dba o twoje zdrowie, troche ruchu się przydaje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 A jak tam akumulator ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 jeśli to wersja z przerywaczem mechanicznym to sprawdż czy szczelina nie jest zbyt duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meitras12 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Nie znam się na mechanice zbytnio jak widzicie ... MZ jest z 1988r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldsmoto Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Wątpie, zeby to była wina zapłonu, bo na "pycha" odpala. Pobaw sie z gaźnikiem i jego ustawwieniem, daj mu większą dawkę paliwa na niksich obrotach. Tylko delikatnie z tym odkrecaniem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi