ital4x4 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Witam . Mam klopot z moja CBR-ka rok produkcji 1995 gdy kupowalem motocykl odpalil bez problemu ,byla jazda probna wszystko ok ,po miesiacu postoju nie chce odpalic ,strzela w tlumik . Moze ktos podpowie od czego zaczac szukac usterki . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carroll Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Jeśli strzela z tłumika najprawdopodobniej znaczy ze paliwo spala się nie tam gdzie powinno czyli po prostu mógł się zalać mógłbyś sprawdzić świece oraz wyczyścić i zsynchronizować gaźniki myślę ze powinno pomóc Cytuj motocykle to nie wszystko liczy się pasja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ital4x4 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Dzieki Kolego - swiece sprawdze i wyczyszcze jesli nie pomoze to zasowam do mechanika na czyszczenie i synchro gaznikow :dry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Czyszczenie nie zda się na wiele, to nie komar, wymień odrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ital4x4 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Czyszczenie nie zda się na wiele, to nie komar, wymień odrazuMasz racje nie bede sam grzebal bo jeszcze cos naprawie :cool: zafunduje wizyte u mechanika , jednak to nie komar :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Nie no, świece to możesz sam wymienić. Powinno załatwić problem. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ital4x4 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Swiece wyczyscilem i dalej nic :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 :banghead: Mowa była o wymianie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tostek Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) Ja u siebie miałem tak, że pompka za mało paliwa pompowała. Po rozebraniu i wyczyszczeniu gaźników, nie zalało ich do pełna benzyną i nie chciał palić. Przed rozebraniem gaźników też nie palił pewnie z tego samego powodu. Pomogło kilkunastokrotne przekręcanie kluczyka (pompka podczas przekręcania stacyjki dawkowała określoną ilość benzyny, trzeba było tak aż zapełni i przestanie pompować).Podładuj aku. Po zimie też mi nie chce palić ale przekręce kilka razy, poczekam chwile, podładuje aku i po wsadzeniu pali od razu.Mówie o F4 Edytowane 8 Sierpnia 2012 przez tostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RockDriver Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Swiece wyczyscilem i dalej nic :sad: Wymien te swiece ! A czasami nie bawiles sie w ten sposb ze odpalas..pochodzil chwile i gasiles ? bo jezeli tak to na bank zalatwiles swieczki ja mialem to samo . Jezli silnik pracowal poprawnie i nagle sie spier.... :) to stawiam na swieczki ( ile odpalales go w miedzy czasie na tzw chwilke???? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tostek Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 w ogóle to wypadało by spr. czy czemu nie pali :)czy nie ma paliwaczy świece zalaneczy aku słabestrzela w tłumik kiedy i w jakim momencie, jeżeli strzela tzn że na chwile odpali tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ital4x4 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 w ogóle to wypadało by spr. czy czemu nie pali :)czy nie ma paliwaczy świece zalaneczy aku słabestrzela w tłumik kiedy i w jakim momencie, jeżeli strzela tzn że na chwile odpali tak?paliwo jestswiece byly zalane ( teraz wymienie na nowe)aku naladowane na fullstrzela z tlumika przy dluzszym kreceniu ale nie odpalaNa nastepny tydzien kupie nowe swiece i ponowie probe, dam znac jak poszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ital4x4 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Juz po klopocie pomogla wymiana swiec i akumulatora.Dzieki za pomoc :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi