kargulo Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 jest plan zwiedzenia kotliny kłodzkiej termin , gdzieś pomiędzy 14 a 23 sierpnia jeżeli ktoś ma chętkę , zapraszam ja bede prawdopodobnie jechał z plecakiem więc zapraszam z plecakami predkośc typowo turystyczna zeby nie było :) Trasa właśnie jest w opracowaniu. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Proponuje również wyjechać kawałek za Kotlinę. Zakręty po czeskiej stronie są świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kargulo Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Narazie trasa taka: A Książ, Wałbrzych B Teplickie Skalne Miasto (Teplice nad Metují skály) C Kaplica Czaszek w Czermnej D Pijalnia wód i Park Zdrojowy w Lądku Zdroju E Ogród Bajek w Międzygórzu F Jaskinia Niedźwiedzia G Kopalnia Złota w Złotym Stoku H Twierdza Srebrnogórska I Podziemny kompleks Sztolni Walimskich J Podziemne Miasto Osówka w Głuszycy K Zamek Czocha na miejscu około 390 km plus dojazd z domu i powrót do domu Link do trasy jaka jest planowana:http://maps.google.p...&mra=pr&t=m&z=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darjerz Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Ja bym jeszcze zahaczył w Kletnie o Biker`s Choise i Kopalnie Uranu, bacówkę przy Czarnej Górze/Sienna - przegryżć świeży serek oraz jadąc z Bystrzyce Kłodzkiej (tu warto zwiedzić Muzeum Filumenistyczne - kaski można zostawić w szatni :D) zajechać na Spaloną przez Nową Bystrzycę usiąść na kanapie Goeringa (świetna trasa choć w stanie słabym, ostre strome winkle ale zapiaszczone często ). Ba mozna tez zahaczyć o Długopole Zdrój napić się wody w Parku Zdrojowym - No ale to zależy też, gdzie nocować zamierzasz.Atrakcji jest naprawdę mnóstwo w tej okolicy. Cytuj Praevenire melius est quam praeveniri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamro Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Kargulo, ja się wstępnie na 99% piszę. Mój plecak za nic w świecie nie da się namówić, więc jadę sam. Chętnię pojeżdżę koło Kłodzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daruś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Ja bym pojechał, ale nie wczesniej jak od 17 sierpnia, a właściwie pewnie dopiero od 18 sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezja110 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Hej, ciekawa opcja a czy jest szansa dołączyć na trasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kargulo Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Kargulo, ja się wstępnie na 99% piszę. Mój plecak za nic w świecie nie da się namówić, więc jadę sam. Chętnię pojeżdżę koło Kłodzka.spoko yamro to czekam na 100% :) Ja bym pojechał, ale nie wczesniej jak od 17 sierpnia, a właściwie pewnie dopiero od 18 sierpnia.Darek, szkoda że dopiero od 18-tego, chciałbym być w połowie nastepnego tygodnia w domu tzn około 22 lub 23-ci Hej, ciekawa opcja a czy jest szansa dołączyć na trasie?oczywiście że możesz, nawet jest to pożądane spotkanie byśmy zrobili chętnych do jazdy , może poniedziałek 13-tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezja110 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Ze mna moze być problem ponieważ w tym tygodniu wyjeżdżam po za warszawę... na prv podam do siebie numer :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Narazie trasa taka: A Książ, Wałbrzych B Teplickie Skalne Miasto (Teplice nad Metují skály) C Kaplica Czaszek w Czermnej D Pijalnia wód i Park Zdrojowy w Lądku Zdroju E Ogród Bajek w Międzygórzu F Jaskinia Niedźwiedzia G Kopalnia Złota w Złotym Stoku H Twierdza Srebrnogórska I Podziemny kompleks Sztolni Walimskich J Podziemne Miasto Osówka w Głuszycy K Zamek Czocha na miejscu około 390 km plus dojazd z domu i powrót do domu Link do trasy jaka jest planowana:http://maps.google.p...&mra=pr&t=m&z=7hoicwJak już będziecie w jaskini niedżwiedziej , to obowiązkowo wizyta w Biker Choice - knajpa dla motocyklistów do której można nawet wjechać na moto :) .Od jaskini to raptem kilkaset metrów.Kaplicas czaszek jak dla mnie przereklamowane miejsce ale może dlatego że byłem tam już kilka razy.Zamek Czocha fajna sprawa choć to już nie kłodczyzna ale jak będziecie już w tych okolicach to polecam zamek Grodziec- jedno z niewielu miejsc gdzie w zamku można nie tylko chodzić bez filcowych kapci ale nawet usiąść przy zabytkowym kominku lub odpocząć na autentycznym łożu z okresu świetnośći warowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kargulo Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 właśnie wżuciłem na mape wyprawy Biker Choice :) a z zamkiem Grodziec to jeszcze oblukam. ale dzieki dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 (edytowane) właśnie wżuciłem na mape wyprawy Biker Choice :) a z zamkiem Grodziec to jeszcze oblukam. ale dzieki dzieki Kotlina Kłodzka jest mała ale tam dużo fajnych tras i miejscówek. Jeżeli można to dorzuciłbym jeszcze do tej listy Wambierzyce/bazylika oraz drogę Stu Zakrętów. Zamek Grodno/ruiny też warto zaliczyć. Neogotycki zamek w Kamieńcu Ząbkowickim. Henryków opactwo nieopodal.. Sporo jest tego - program może być napięty! No i oczywiście Czechy jak się już jest tak blisko - to jest troche inny świat i warto. ps. na Bikers Choice sie zawiodłem, nic tam nie ma ale można zajrzeć po trasie ( i coś zjeść). Edytowane 5 Sierpnia 2012 przez J.Pastor Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Kotlina Kłodzka jest mała ale tam dużo fajnych tras i miejscówek. Jeżeli można to dorzuciłbym jeszcze do tej listy Wambierzyce/bazylika oraz drogę Stu Zakrętów. Zamek Grodno/ruiny też warto zaliczyć. Neogotycki zamek w Kamieńcu Ząbkowickim. Henryków opactwo nieopodal.. Sporo jest tego - program może być napięty! No i oczywiście Czechy jak się już jest tak blisko - to jest troche inny świat i warto. ps. na Bikers Choice sie zawiodłem, nic tam nie ma ale można zajrzeć po trasie ( i coś zjeść).Czechy inny świat...może i racja choć czy lepszy nie wiem.Nie wiem też czego oczekiwałeś po Biker Choice że się zawiodłeś ale albo miałeś pecha trafić na wyjątkowo złą chwilę albo za dużo sobie obiecywałeś.W każdym razie uważam , że gdy się jest w pobliżu to warto zajrzeć bo nie ma zbyt wielu miejsc tego typu w naszym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Klas, spoko, w porównaniu z pijalnią wód w Lądku Bikers Choice będzie hardcorowym wypasem choćby tam nic nie było, tak jak ja trafiłem niedawno. Dorzuciłem po prostu kilka propozycji w tamtym rejonie a kierownik sobie skorzysta albo i nie ;) pzdr. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezja110 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Hej, a dałoby radę zrobić spotkanie w tym tygodniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi