karinocool Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 witam. mam niiepokojacy objaw. gdy dodam gazu i puszcze w swoim moto to słychać straszne jargolenie w silniku jakby łańcuch rozrzadu ocierał kręcac się o coś metalowego. jest to bardzo głośne czy to mozliwe? trzeba wymieniać kpl rozrząd czy da się go naciagnąć w jakiś sposób? dodam że gdy chodzi na wolnych obrotach nie słychac go praktycznie dopiero po przegazówce. dodam jeszcze że mam do wymiany sprzegło bo ciagnie na biegach a nie ma już regulacji. czy może to być też związane ze sprzegłem a nie z rozrządem? moto przyspiesza normalnie. wkręca się na obroty raczej tez normalnie tzn przy ok 7-8tys troszke go zdławi ale pozniej jest wporządku,. jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Sprawdź napinacz, czy nie jest wyrobiony, czy nie ma luzu i na którym ząbku jest. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karinocool Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 w jaki sposób moge to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Trzeba wykręcić zgodnie z opisem w serwisówce i ocenić stan. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Napinacz masz z prawej strony motocykla,zaraz tuż pod ramą,jeśli on nie pracuje to wysoce prawdopodobne ,że ma przegrzaną sprężynę,która już nie pracuje jak trzeba - poprostu przewiń ją od nowa. Może to być rownież wyciągnięty łańcuszek rozrządu, w takim wypadku tylko wymiana na nowy. Albo.. hałasujący kosz sprzegłowy....zlokalizuj dokładnie z ,którego miejsca dochodzi ten hałas i napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karinocool Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 odgłos docchodzi z prawej strony silnika. ciężko jest mi powiedzieć czy od dołu czy od góry. gdy grzechocze i nacickam sprzęgło to nic się nie dzieje. dalej grzechocze. aż samo ustapi. na moje oko to wina leży po stronie rozrzadu może mylę się ale gdy podkręce obroty w moto do ok 1,5tys to troche grzechotanie ustaje. a gdy ustawie obroty poniżej 1tys obr to wtedy ewidentnie jest głośny a z wzrostem obrotów cichinie a gdy puszczę gaz i obroty spadną to pogrzechocze przez dłuższą chwilę i się uspokoi odgłos z silnika jest taki jak na filmiku i tu mam pytanie. czy w modelu gsxr 600 1999 były napinacze z regulacją automatyczna czy ręczną? czy da się wymienic sama sprężynę w napinaczu aby nie grzechotało przynajmniej do końca sezonu? czy dużoz tym zabawy? wykręciłem napinacz. w jaki sposób mogę sam zdiagnozować czy napinacz sam w sobbie jest dobry? spręzynke znalazłem http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=NjEwMDAxNQ==&t=spr%EA%BFyna tylko nie wiem czy bedzie dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Ta sprężyna jest do cebry, u Ciebie nie podejdzie. Możesz spróbować na nowo nakręcić starą, pod warunkiem że da się rozłożyć napinacz na części. W tym temacie masz linki jak to się robi w napinaczu od CBR. http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/47612-napinacz-rozrzadu-cbr-600f4-2000/page__view__findpost__p__1742720 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karinocool Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 wiem że jest od cbr ale wymiary pasują z moją sprężyną wiec może akurat bedzie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 A no jeśli tak to ok. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bad_Soldier Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Ja miałem Srada 600cm3 z 1999 roku identyczny problem tylko wymiana lancusza + napinacza i rolek dała porzadany rezultat te typy tak mają trzeba wymienic i koniec ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satanic_masta Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 w 99 nie trzeba napinacza i slizgow bo juz sa poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bad_Soldier Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Trzeba kolego bo sie wyrabiają ja musiałem nawet mam gdzieś w garażu a przebiegu miał 41 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satanic_masta Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 o to jak mozesz to zapodaj foto bom ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 w 99 nie trzeba napinacza i slizgow bo juz sa poprawione Ale jeśli moto chodzi tak samo jak na filmiku to jest to ewidentnie napinacz. Wyciągnięty łańcuszek dzwoni podczas schodzenia z obrotów. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly127 Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Mam ten sam problem łańcuch już wymieniłem , ale to nie pomogło teraz kupiłem sprężynę w larssonie i w sobotę będe wymieniał . Dam znać jakie rezultaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi