Skocz do zawartości

krasz pady, chce ktos?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po dluuuuugiej przerwie!

Szanowni uzytkownicy w miare nowych motocykli. Zwracam sie z prosba i propozycja jednoczesnie. Swa wdziecznosc za przeslanie dokladnych wymiarow miejsc mocowania crasch padow w Waszych maszynach jestem zdecydowany okazac przeslaniem Wam kompletu takowych. Jutro postaram sie zapodac fotke jak to wyglada na moim moto.

pozdrowienia

Dokładnie jak kolector. Jakiej firmy, jaka cena, czy dedykowane do konkretnego modelu (jak np. LSL w Louisie - chodzi o mocowanie) czy uniwersalne?

Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec)

Juz wyjasniam,

postanowilem w ramach relaksu uzyc moja inzynierska wiedze w celu skonstruowania crash padow do mojego moto- fotki. Co sadzicie? Na stanie mam koncowki w kolorze czarnym, bialym, w przyszlym tygodniu niebieskie i czerwone, moga tez byc zielone i zolte.

Naturalna koleja rzeczy moge teraz uzyc te elementy takze do innych motocykli i stad moje zapytanie odnosnie wymiarow mocowan do Waszych moto. Jestem w stanie wyprodukowac serie elementow pasujacych do sporej ilosci typow motocykli, jest to ograniczone tylko sensownoscia mocowania. Na dzisiaj jest jeszcze kilka problemow do rozwiazania, ale damy rade.

Co do kosztow- zadne lub nikle (cena materialu) dla jednego kompletu w zaleznosci od wielkosci produkowanej serii. Szczegoly wale na priva.

Dominik, Tobie tez chociaz juz Cie o tokiedys zahaczalem I zbyles mnie sianem :crossy:

Pozdrowienia

Witam po dluuuuugiej przerwie!

Szanowni uzytkownicy w miare nowych motocykli. Zwracam sie z prosba i propozycja jednoczesnie. Swa wdziecznosc za przeslanie dokladnych wymiarow miejsc mocowania crasch padow w Waszych maszynach jestem zdecydowany okazac przeslaniem Wam kompletu takowych. Jutro postaram sie zapodac fotke jak to wyglada na moim moto.

pozdrowienia

Hmm a trochę starszych, bo z takiej propozycji chętnie bym skorzystał !!!

Może ktoś wie w którym najlepij miejscu takiego pada usadowić??

Pozdrawiam!!!

nie do końca rozumiem ideę tego postu... Oferujesz crash pad y do motocykli ale nie znasz wymiarów i sposobu mocowania... wnioskuję, że chcesz rozpocząć oferowanie na rynku tego typu elementów i na nas chcesz opracowac modele do konkretnych motocykli? za wymiary i sposób mocowania oferujesz egzemplaże prototypowe? dobrze kombinuję?

Jeśli jesteś zainteresowany to proponuję zdjęcia mojej SVki z zaznaczonymi miejscami i sposobem ewentualnego mocowania tego typu elementów.

Z ciekawości zapytam chcesz wykonywać te elemnty z tworzyw sztucznych typu toczone z teflonu czy jako elementy metalowe (aluminiowe)? Ja myślałem poważnie o toczeniu ślizgo-odbojników :crossy: z aluminium...

to co zainteresowany współpracą? zdjęcia i rysunki za prototyp ? :crossy:

aha i jeszcze jedno nie bedziesz raczej wymagał przetestowania praktycznego skuteczności :mrgreen: ?

Hiszpan, idea jest prosta, ja robie to co Wy zapodacie. Krasz pady sa z poliamidu- patrz fotki, to tworzywo ma lepsze wlasciwosci slizgowe niz aluminium co pozwala zmniejszyc obciazenia przenoszone na rame.

No zalezaloby mi na ich gruntownym przetestowaniu, bylbys chetny ?:crossy:

Wspolpraca jestem jak najbardziej zainteresowany, zapodawaj wymiary gornych mocowan silnika.

Pozdrowienia

OK przez weekend porobie fotki i zwymiaruje co sie da... :clap: jak lookniesz na fotki mojej SV to zobaczysz, że mocowaniem górnym silnika jest taka fajna szpila przechodząca z jednej na drugą strone motocykla przez rame i silnik :flesje: Mam ją nawet odpowiednio dłuzszą coby sie dało do niej dokręcić w prosty sposób ślizgi. Fotki i rysunki podeślę na PW :crossy:

kurcz tylko z tym testowaniem musimy sie jeszcze dogadać... :banghead: jaka ma być predkość przed szlifem?, czy mam tez testować rolowanie? :crossy:

OK przez weekend porobie fotki i zwymiaruje co sie da... :crossy: jak lookniesz na fotki mojej SV to zobaczysz, że mocowaniem górnym silnika jest taka fajna szpila przechodząca z jednej na drugą strone motocykla przez rame i silnik :crossy: Mam ją nawet odpowiednio dłuzszą coby sie dało do niej dokręcić w prosty sposób ślizgi. Fotki i rysunki podeślę na PW :crossy:  

kurcz tylko z tym testowaniem musimy sie jeszcze dogadać... :flesje: jaka ma być predkość przed szlifem?, czy mam tez testować rolowanie? :clap:

Super, przesylaj co sie da. SV to wdzieczny obiekt dla slajderow, zadnego docinania owiewek i innych kombinacji :flesje: Szczegoly dotyczace warunkow testu ustalimy w terminie pozniejszym :banghead:

Pozdrowienia

Marcc Niedługo dostaniesz foty z obrysem i pomysłami gdzie je powstawiac Do Yamy FZX.

Jak tylko wróce ze zlotu po weekendzie to sie za to wezme, i jeszcze DR BIG i XZ 550 i CB 500 też Ci obadam fotkami i obrysami.

Pozdrawiam

PGR