Limo Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Czy jest tu ktoś kto zna się na silnikach w takich motocyklach? Dla mnie to jest zupełnie nowe terytorium i wielu rzeczy nie rozumiem. Na przykład wczoraj po jeździe (w trakcie jazdy pewnie też) zaczął cieknąć metanol, ale jakiś taki żółtawy, lekko tłusty, z takiego wężyka z tyłu silnika. Wężyk taki krótki, wychodzi z bloku w tylnej części i za chwilę z powrotem wchodzi do silnika tylko niżej, tam gdzie normalnie jest miska olejowa. Nie mam pojęcia do czego służy. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 A co to za motocykl w ogóle? Marka? Pojemność? 4suw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Silnik Jawy, ten "leżący", prawdopodobnie 600ta, 2suw. Idzie jak wściekłe. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Jawa leżak 600 w 2T ? To chyba 500 w 4T ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Szczerze to nie wiem co tam siedzi bo nie ma na tym silniku żadnych oznaczeń poza logo Jawy na deklu. Faktycznie znalazłem info w necie że maksymalna pojemność to 500. Ale jeśli miałoby to być 4T to skąd paliwo w skrzyni korbowej? No i 500ki w 4T się tak nie zbierają :D A jednak to 4T, model 884-888 http://www.speedway.hg.pl/sprzet/Silniki/silnik_jawa.htm Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Szczerze to nie wiem co tam siedzi bo nie ma na tym silniku żadnych oznaczeń poza logo Jawy na deklu. Faktycznie znalazłem info w necie że maksymalna pojemność to 500. Ale jeśli miałoby to być 4T to skąd paliwo w skrzyni korbowej? No i 500ki w 4T się tak nie zbierają :D A jednak to 4T, model 884-888 http://www.speedway....silnik_jawa.htm A czy one skręcają w prawo ? Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Tylko jak jedziesz pod prąd. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi