Tamka Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 TrollskyZaimponowałeś mi tym kuciem łańcuchów :) Gdy byłam mała to żył jeszcze po sąsiedzku stary, prawdziwy kowal. Całymi godzinami siedziałam w kuźni i patrzyłam.Była tam magia :) A teraz mi głupio pisać. Bo chciałam zapytać się o zwykły łańcuch w motocyklu. Nie jest rozciągnięty tylko długooooo nie jeździł moto i łańcuch trochę zardzewiał. Czy on nadaje się jeszcze do jazdy czy lepiej wymienić go na nowy. ?? Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Trzeba sprawdzić każde ogniwo z osobna czy luźno chodzi, jeśli tak to najlepiej zdjąć i pomoczyć w nafcie kilka dni i może coś z niego jeszcze będzie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Marne szanse na to,że bedzie coś z tego łancucha.Tak jak Limo napisał, wymoczyć w nafcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felice Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 albo w oleju :) tylko gęstym np do diesla :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Konkretnie chcę wiedzieć z czego mogę zrobić trzpień do zakuwania łańcucha.Z takiego samego łańcucha, lub tej samej klasy wytrzymałościowej. Multiszlifierką zbierasz delikatnie zgrubienie i wybijasz. Potem jest jeszcze na tyle materiału by prawidłowo zakuć. No ale nie wiem po co tak kombinować, skoro można kupić gotowe zakówki? preferuje stale gatunkowe ale stalową line tez juz kiedys przerobiłem na nóz , i łancuch z piły do drewna :)A z resora samochodowego robiłeś?Też się kiedyś w robienie noży bawiłem :)Przy odpowiedniej obróbce cieplnej można potem ciąć takim nożem inny metal, niczym kiedyś nasza szlachta obcinała klamki w drzwiach,jednym machnięciem :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi