Waldek van Deurse Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witam, zabrałem się właśnie za wymianę oleju w skrzyni i do tej pory udało mi się tylko spuścić olej..Chciałbym się zapytać jak to powinno wyglądać krok po kroku?Czy powinienem teraz po prostu zalać skrzynie świeżym olejem?Czy powinienem wlać coś co wyczyściło by dokładnie stary olej?(We wcześniejszym poście pisałem o zagęszczonym oleju w skrzyni.. nie wiem czy to normalne, że ten stary olej uzyskał taką kisielowatą konsystencje?) Tak czy siak postanowiłem zalać skrzynie nowym olejem i zobaczyć czy problem się powtórzy.. Prosił bym o naprowadzenie jak to zrobić dobrze bo czytałem różne fora (który dotyczyły bardziej motorów krosowych) i trochę boje się podjąć właściwą decyzje wymiany oleju.. Po prostu nie chce czegoś spartolić :( Z góry dzięki za podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zalewasz poprostu olej i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witam, zabrałem się właśnie za wymianę oleju w skrzyni i do tej pory udało mi się tylko spuścić olej..Chciałbym się zapytać jak to powinno wyglądać krok po kroku?Czy powinienem teraz po prostu zalać skrzynie świeżym olejem?Czy powinienem wlać coś co wyczyściło by dokładnie stary olej?(We wcześniejszym poście pisałem o zagęszczonym oleju w skrzyni.. nie wiem czy to normalne, że ten stary olej uzyskał taką kisielowatą konsystencje?) Tak czy siak postanowiłem zalać skrzynie nowym olejem i zobaczyć czy problem się powtórzy..Prosił bym o naprowadzenie jak to zrobić dobrze bo czytałem różne fora (który dotyczyły bardziej motorów krosowych) i trochę boje się podjąć właściwą decyzje wymiany oleju.. Po prostu nie chce czegoś spartolić :( Z góry dzięki za podpowiedzi!Jak miałeś jakąś galaretkę to ja bym przepłukał skrzynie najpierw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 No to jeszcze powiedz czym bo tego też nie wie. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 http://www.autokosmetyki.pl/wynns_motor_cleaner_plucze_i_czysci_uklad_smarnoolejowy_silnika_skrzyni_biegow_mostu_dyferencjalu,p355.html?manufacturers_id=14 Chociażby tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumomoto Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 (edytowane) -Zlej dobrze wszystko co było-zalej nowym dobrym olejem do skrzyń biegów 2t wyczynowych, zrób na nim np 1godz do max 1/3 standardowego przebiegu-wylej i zalej znów tym samym dobrym olejem-ostrożny bym był z profesjonalnymi płukaczami, "doktorkami" itp. Ja bym nie wlał, ale są osoby stosujące takie środki, produkowane są też dla kogoś :)1.Jak już wlać to taki motocyklowy płukacz2. Co na to serwisy GG?____________________________________________________________________________Sumomoto Motocykle Kraków www.sumomoto.pl Edytowane 26 Kwietnia 2012 przez Sumomoto Cytuj _______________________________________ www.sumomoto.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Przed spuszczaniem oleju dobrze jest rozgrzać silnik, a dopiero później spuścić olej Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi