Spidi Opublikowano 21 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2004 Spoxik, nie gniewam sie- po to mamy forum żeby dyskutowac i wspólnie rozstrzygac rózne problemy... :evil: 100razy lepszy taki temat(w którym jest troche rzeczowej debaty popartej róznymi argumentami z których można sie nieco dowiedzieć i nauczyć... climat thx za fajne www. 8) ) niż połwa , albo lepiej, tego syfu co przewala sie przez forum...A co do przekłamań to myśle że w takiej kostrukcji jak u mnie(tzn. linka a nie elektronika) przekłamanie jest większe niż na elektronikach i chyba fizycznie nie da sie tego obejść(technologia jest przestarzała i prawdopodobnie wymusza pewne ograniczenia precyzji wskazań...). :roll: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 23 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2004 Ok' date=' w pożądku :crossy: Sory, za ostro napisałem, złośliwie itd. Ja swoje "zdziwienie" wytłumaczę tym, że: znalazłem zmierzone (również przy pomocy aparuturn) przekłamania liczników. Największe miały GSXRy z poprzedniej serii - wynosiło około 4%. Pozostałe motocykle miały podobne - około 3-3,5%. Najlepiej wypadła R1 z przekłamaniem zaledwie 2%. Takie wartości oznaczają, że poniżej 200 ilość "dodanych" kilometrów na godzinę nie powinna przekraczać od 4 do 8. 2% z 200km/h to 4km/h. Zakładając, że rodzina GSXRów przekłamuje o 4%, wskazywana prędkość nie powinna w sumie na dwójce przekraczać 150-151 km/h dla GSXR600. Tymczasem u Artura jest 180 :?:[/quote'] co do przeklaman....nie dam sobie glowy uciac ale widzialem kiedys filmik... gosc na GSXR1300 :crossy: mial na budziku 340 a na cyfrowym tacho cos lekko ponad 300 czyli przeklamanie znacznie iweksze niz 4 % pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe Opublikowano 23 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2004 No z tym się zgadzam. Widziałem niejeden taki filmik. Gdzie tkwi różnica - nie wiem. Być może analogowe mają po prostu prawo pokazywać sobie tak mniej więcej ile jedziemy? Jakby nie było, obstawiam 7 złotych 90 groszy, że Hayaba poniżej 200 nie ma takich przekłamań. Dopisane:Jeszcze jeden genialny pomysł. Do testerów, którzy znają swoje prędkości, żeby podali je dla każdego biegu. No...może chociaż dla pierwszych czterech. Da się zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG?A Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 co do GSX-R 600 SRAD takiego jak ma Artur to powiem tyle wczoraj jechałem takowym i.. na I na 500 obr przed czerwonym ok 100 na II na początku czerwonego ok 140 tak że nie mam pojęcia jak Arturek uzyskuje na II te swoje 180 skoro R1 z roku '03 na odcięciu ma 180 :?: ;) ..... BTW zakochałem się w SRADzie.. :P:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 nie masz pojecia to przyjedz do Jaworzna to ci pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamils Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 artur a moze w koncu nagrasz jakis film/zrobisz zdjecia, potwierdzisz autentycznosc swoich postow i nikt nie bedzie sie do Ciebie przyczepial, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 ale po co ?powiedz mi jak zrobie fotke jak jade 180 na 2 ? no i mi nie zalezy zeby wam cos udowadniac wiec nawet se nie mysl chcesz to przyjedz pojezdzimyi zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG?A Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 ej nie fotkę tylko filmik bo na fotce nie widać ani słychac czy jedziesz na II możesz jechać na III... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceMan Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 słuchajciebardzo łatwo policzyc ile moto "idzie" na każdym bieguwystarczy wziąć z serwisówki przełożenia skrzyni , rozmiar opon i policzyćdla przykladu gsx600f rok 1998 - nowy modelniestety nie wiem przy ilu odciecie jest - jeszcze nie sprawdziłem, mam miękkie serce ;) wyliczone prędkości przy 11000 rpmI 79II 118III 148IV 174V 199VI 222 przy 12000 będzie to:I 86 II 129III 161IV 190V 216VI 243 później podam wzór jak się to liczy bo mam to w excelu a nie mam chwilowo czasu przerabiać tego aby było zrozumiałemam nadzieje ze to powstrzyma dalsze kłótnie ile ktore moto może :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobi Opublikowano 2 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2004 Ja dysponuję R6 z 99 roku i tak Na jedyce 115Na dwójce 160 - ale ta wartość około bo dokładnie nie pamiętamNa trójce 205 Żadnych zębatek nie mam zmienionych wszystko seria. Wydaje mi się że yamaszki mamją przewagę bo kręcą do wyszych obrotów moja naprzykład odcina przy 16500.A nowe naprzykład przy 15000. A jak widać niewiele 600 brakuje do 1000 Znaczy się do R1 A na piątce pójdzie ponad 260. To tyle sfoją drogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan starszy Opublikowano 6 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2004 miałem gsxr 600 i ch*j wie ile szla na 1 biegu ale cieżko byl dogonic zx 12 czy 900 rr pozatym ja nie mam czasu zerkać na licznik jak zapie**alam ale generalnie gsxr 600 jest do przyjęcia jakoś jedzie :arrow: :ehz: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerber666 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 A moja thunderace na 1 odcina przy 120 a na 2 przy 180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 A mi się licznik kończy na 299 :biggrin: :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baqu Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Wykopaliska widze:D moja cbrka lecialem 100 ale ciut moze wiecej pojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Wykopaliska widze:D moja cbrka lecialem 100 ale ciut moze wiecej pojdzie Pewnie że pójdzie, potrzymaj do odcięcia przy 14500 rpm i na 1 ja mam 117 km/h 2 ok 168, 3 - 210, 4 - jakieś 235, 5 - 250 i na 6 - wchodzi na 259 km/h i już nic sie nie chce dalej ruszyć :) Wszystko seria. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi