motor niczy Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Witam,Przede mną składanie silnika do kupy, jak połączyć połówki (góra i dół)? Uszczelki tam nie ma, wiec jak? Na silikon? Lepiej jakaś uszczelka w płynie? Oddać połówki do planowania? Powierzchnia styku ma czarny osad, można papierem potraktować? Moto to Honda CB 450N pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Oczyscic bez zadnego papieru, tepym plaskim srubokretem czy zyletka z uchwytem, albo chemia.Skladamy na szczeliwo do silnikow np Wurtha - b cienka warstwe zeby glyty zdne nie powstaly ale wszystkieotwory na sruby musz byc pokryte dookola zeby zadnej nieszczelnosci nie bylo i skrecamy.Uszczelka nie wchodzi w gre bo zmieni polozenie karterow wzgledem walu korbowego i innych mechanizmow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Do usuwania tego "czarnego" z powierzchni styku dobrze się nadaje gąbka do mycia naczyń, w sensie ta szorstka strona. Nie niszczy powierzchni. Śrubokręta ani żyletki nie polecam jak ktoś nie ma wprawy bo łatwo narobić rys. P.S. Ja składałem kartery na silikon ale nie mówię że tak jest dobrze. Po prostu nie wiedziałem o istnieniu szczeliw ani innych uszczelek w płynie. Silnik mi sie od tego nie rozpadł ani nie ciekł. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Możesz oczyścić delikatnie takim włóknem ściernym, odtłuścić i złożyć na pastę Megagrey ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi