misiek_r1 Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 (edytowane) mam problem z yamaha r1 rn12, do tego stopnia ze wszyscy mechanicy rozkladaja rece. Motocykl juz kupilem taki i poza tym swistem-rzegotem nie wplywa to jakos widocznie na moc, jazde itp.. Z tego co ludzie zdazyli rozkminic, to zle schodzą sie zeby od alternatora i od kola zebatego od walu. Jezeli wyjmie sie kolki z dekla i porusza deklem lewo prawo gora dol na odpalonym silniku, zmienia sie osiowosc i swist-zegot jest mniejszy ale nie calkowicie znika, probowalem wlozyc inny alternator, inne kola zebate jest to samo. Na kolach od walu tez nie widac jakis wyszerbien, bo bralem pod uwage ze cos sie dostalo pomiedzy zeby i je uszkodzilo. Problem jest o tyle duzy ze nikt w rejonie nie moze mi pomoc... Edytowane 23 Marca 2012 przez ks_kierda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 kolego KS kierda:D, nie wierzę że nie ma skazy na wale. Ostatni wał który kupiłem do GSXRa, wyglądał super elegancko, jednak miał maluśką skaze na zębie który napędza wałek balansujący, dobrze że wychwiciłem to w moment... wiesz jak taki coś stuka jak silnik chodzi? Takich przypadków miałem już kilka, w róznych motocyklach. Innego wyjścia nie widzę, no chyba ze jakaś wada fabryczna, odlew ze skazą, może nie samego wału, ale tamtego koła alternatora, które zdąrzyło wyrobić zęby wału. Ewentualnie jeździj bez alternatora- załuż dynamo:D Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tutek65 Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 może kończy się żywot łożysk ? ( ale to chyba "fachowcy" by wychwycili )Ewentualnie alternator z zębatką pochodzi od innego egzemplarza.Tryb już przydarty, i pracując z innym słychać świst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukki Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Jak łożyska? W tak świeżym jeszcze motocyklu? To nie jest 2t albo cross. Stawiam jak wyżej, na uszkodzone zęby wału albo skrzywienie miejsca osadzenia alternatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 albo wałki na któych pracują owe koła . . . Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_r1 Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 (edytowane) lozyska wymienione , moze byc jak mowi kolega Zanetti , po wyjeciu alternatora widac, że 1/3 szerokosci zebow jest bardziej wyrobiona reszta bez sladow... tak czy inaczej wal byl ogladany ale bez rozbieania... Poza tym przy skazie na zebie jest stukot a nie swist... Edytowane 24 Marca 2012 przez ks_kierda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukki Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Hmm, to może podjedź poprostu do jakiegoś serwisu yamahy, niech myślą. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 To zalozyciel tematu juz chyba zrobil - wyglada ze alternator nie jest tu problemem tylko wal.Jezeli jest gwarancja to wymieniaj, jak nie ma to bym zyl ze swistem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 wiemy juz gdzie mieszka swistak co siedzi i zawija w sreberka :0 moje gratulacje gwarancji to na pewno to nie ma żyj z tym i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi