Skocz do zawartości

Sobota Lidl i akcesoria moto

Rekomendowane odpowiedzi

W kasku z Lidla jeżdżę już 3 sezon (15 tys. km), jak na razie OK jak za 170 zł (jak dobrze pamiętam), nawet szybki jeszcze nie wymieniłem bo się nie porysowała. Pokrowca używam w pracy i spełnia swoje zadanie doskonale, nawet go nie sznuruję. Rękawice po jednej czy dwóch jazdach leżą nie ruszane - farbują i kleją się do dłoni. Tankbaga używałem ze dwa razy, mógłby być trochę płytszy bo na "golasie" majta nim jak nie jest w pełni załadowany, po prostu przydałby się jeszcze jeden zamek wokół aby można było zmniejszyć pojemność.

9794.png

W dniu 28.11.2012 o 15:55, Saladin napisał:
Tankbaga używałem ze dwa razy, mógłby być trochę płytszy bo na "golasie" majta nim jak nie jest w pełni załadowany, po prostu przydałby się jeszcze jeden zamek wokół aby można było zmniejszyć pojemność.
To samo mam w torbie Metro, więc to raczej kwestia motocykla a nie produktu. Co do pozostałych rzeczy:

- kupiłem blokadę disclock, ale sprzedałem bo jakoś nie miałem zaufania (sworzeń sobie latał w nowym egzemplarzu, to najtańsza tandeta z allegro trzyma mi już chyba szósty sezon bez problemu)

- wziąłem skarpety w nadziei, że jak się sprawdzą to dokupię bieliznę. Dobre tylko do pierwszego prania, może niedrogie ale i tak nie były warte tych pieniędzy (Probikery za dwukrotność tej kwoty można używać 2 dni bez prania i nie śmierdzą, mam już ponad 2 lata i są jak nowe mimo wielu prań)

Co do reszty się nie wypowiadam, bo tylko widywałem użytkowników, ale oglądałem też ten kask i jestem bardzo zaskoczony, że są o nim pozytywne opinie :icon_eek:.

ja kupiłem na próbę ze wcześniejszych promocji zmywacz do smaru łańcuchowego z firmy zdaje się w5? nie jestem pewien, 6,99,- zdaje się za puszkę, rewelacja, jak to ładnie myje, wydajny może nie jest ale zmywa wszystko jak leci, nawet starszy smar z zakamarków, bez konieczności szczotkowania i drapania, puszcza od razu, nie trzeba czekać :) po wypróbowaniu wziąłem jeszcze cały karton na zapas ;) stosuję po szczotkowaniu benzyną ekstrakcyjną, lub jak mi się spieszy i nie ma czasu na szczotkowanie :) były też ściereczki jednorazowe do wizjerów, 10kompletów w opakowaniu z czego 1 komplet składa się z 2 chusteczek. Jedna mokra do zmywania zanieczyszczeń (niestety przyschniętych owadów nie chciało usuwać od razu) i druga szmatka do polerowania na sucho. Pastę do polerki też z tej firmy wziąłem i moim zdaniem w cale nie odbiega jakością o jakiś firmowych np z k2

Edytowane przez Grzester

icon3.png

-Skolioza Team-

W dniu 29.11.2012 o 18:42, Grzester napisał:
ja kupiłem na próbę ze wcześniejszych promocji zmywacz do smaru łańcuchowego z firmy zdaje się w5? nie jestem pewien, 6,99,- zdaje się za puszkę, rewelacja, jak to ładnie myje, wydajny może nie jest ale zmywa wszystko jak leci, nawet starszy smar z zakamarków, bez konieczności szczotkowania i drapania, puszcza od razu, nie trzeba czekać po wypróbowaniu wziąłem jeszcze cały karton na zapas stosuję po szczotkowaniu benzyną ekstrakcyjną, lub jak mi się spieszy i nie ma czasu na szczotkowanie były też ściereczki jednorazowe do wizjerów, 10kompletów w opakowaniu z czego 1 komplet składa się z 2 chusteczek. Jedna mokra do zmywania zanieczyszczeń (niestety przyschniętych owadów nie chciało usuwać od razu) i druga szmatka do polerowania na sucho. Pastę do polerki też z tej firmy wziąłem i moim zdaniem w cale nie odbiega jakością o jakiś firmowych np z k2
Dzizus... Nigdy bym nie dotknął łańcucha żadną szczotką. Po co go szczotkujesz - chcesz go szybciej zniszczyć? prostownik lidlowy jak najbardziej polecam... polecam

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

----------------

pzdr

Mariusz

HONDA CBF600 N/A '10

W dniu 29.11.2012 o 18:42, Grzester napisał:

j :) były też ściereczki jednorazowe do wizjerów, 10kompletów w opakowaniu z czego 1 komplet składa się z 2 chusteczek. Jedna mokra do zmywania zanieczyszczeń (niestety przyschniętych owadów nie chciało usuwać od razu) i druga szmatka do polerowania na sucho.

Kiedy i gdzie one były po poluje na nie od ponad roku... :excl: :icon_question:

W dniu 30.11.2012 o 06:27, mmm757 napisał:

Kup w Lidlu zwykłe mokre chusteczcki

Mariuszku .. te do higieny intymnej ? :D One są takie se te W5 bo w dużym opakowaniu i średnio je wozić np. w kurtce [czytaj są niepraktyczne]. :flesje:

Zółty my już na nie polujemy ze 2 lata, nawet dzwoniłem do centrali lidla w tej sprawie, mieli oddzwonić, no ale jak to zwykle bywa, trzeba coś zrobić, to zmiotę temat pod dywan. Raczej śmierdzieć nie zacznie :)

SUPPORT 18

Szczotkuję miękką szczoteczką do zębów, czynie to w różnych motocyklach, od lat i nie widzę szybszego zużycia. Chusteczki natomiast były o ile pamięć mnie nie myli to po 7,99zł ale to już kopę czasu temu, ostatnio widziałem taki komplet na oldtimer bazar we wrocławiu właśnie z w5, a na allegro nie ma? Może coś podobnego? Ja wożę pod siedzeniem taki psik psik, rozrabiam wodę z mydłem i do tego mała ściereczka z mikrofibry i też daje radę.

icon3.png

-Skolioza Team-

• 3 miesiące temu...