Adam M. Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Nie, docierac na mineralnym, jak Kriss_big napisal i po 2 godzinach zmienic na nowy mineralny.Mysle ze po 4 godz mozna dac full syntetic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 poczekam , aż warunki będą trochę lepsze do jeżdżenia , czyli docierać na fullsyntetykuolej co 10 godzin w skrzyni co 20 godzin . jaki olej lepszy motorex czy motul ?Tak olej w silniku 10Mth skrzynia 20, i przy zmianie oleju przy okazji sprawdzaj luzy zaworowe. (Zawsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creawe Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 (edytowane) czyli dwa razy do silnika mineralny po 2 h , potem full syntetyk ? a w przekładni ma być full syntetyk tak? , jakaś nie jestem za bardzo przekonany do tego mineralnego .. Edytowane 16 Lutego 2012 przez creawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Zalej Superol, najlepiej.Adam M zabrał głos, to po co filozofować? Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Mineralny zmieniasz czesto, wiec nie zdazy siasc, a chodzi o efektywne dotarcie pierscieni ktore syntetyk uczynil by trudniejszym i wolniejszym.z powodu swoich o wiele lepszych zdolnosci "slizgowych".Potem juz tylko syntetyk i powinno byc dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creawe Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 w takim razie spróbuje wlać 2x po 2h mineralny , jaki najlepiej wlać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Najtańszy Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 (edytowane) W crossówkach jak już gdzieś Patryk pisał docieranie wygląda tak że bak paliwa wypalasz na docieraniu później zmiana oleju i koniec docierania. Możesz zmienić i dwa razy. Zrobisz jak uważasz ;) Edytowane 17 Lutego 2012 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creawe Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 zrobię tak jak piszecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loczyslaw1 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 WItam ja bede dopiero zmienial tlok w 530 i jestem ciekawy co bedzie w srodku :) .Ale nie bede kombinowal z mineralnym olejem boje sie ze mozna przedobrzyc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris_big Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 WItam ja bede dopiero zmienial tlok w 530 i jestem ciekawy co bedzie w srodku :) .Ale nie bede kombinowal z mineralnym olejem boje sie ze mozna przedobrzyc . tak z ciekawości, ile masz mh?dużo oleju Ci bierze ? ja docierałem na minerale, ze dwa razy po 1-2mh i wymieniałem na nowy, a później już lalem full syntetyk, czy to ma sens czy nie ciężko powiedzieć, pewnie jakbym od razu zalal full syntetyk to byłoby tak samo dobrze :biggrin:ważne ze po wymianie tloka, zboczeniec przestał prac olej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi