Skocz do zawartości

Roket III Roadster - Wydech

Esperak
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Myslałem, że rozmawiamy o rozwierceniu wydechów i o tym jak to dzwiek poprawia. Chyba kazdemu coś innego sie wyświetla, gdzie jest moderator??? ;)

a ja myślałem, że założyłeś temat o chałupniczym sposobie regulacji luzów zaworowych?

teraz temat zjechał na brutalne wiercenie jednego tłumika ?

a co z drugim ? sąsiad zabrał Ci wiertarkę a gwoździem nie da się przebić?

ciekawe gdzie jest moderator :biggrin:

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

Ja zamiast dac taki trójnik (własciwie w starym modelu to czwórnik) to wywaliłem wszystko ze srodkowego tłumika. Niestety chyba to nie jest to samo skoro po przewierceniu wydechów mój chodzi ciszej niż Tapira. Chociaz z filmikow to ciezko oceniac tak na prawde.....

Wiadomo, że filmiki nie oddają rzeczywistości, ale mój tak jakby miał "mocniejszy" mniej rozproszony dźwięk z tłumików. Przede wszystkim przy mocnym dodaniu gazu na postoju nie słychać u mnie basowania z airboxu bo ten dźwięk jest całkowicie zagłuszany przez ryk wydechów.

EDIT: Mam nadzieję, że niebawem również wrzucę filmik z odpalenia.

Edytowane przez Tapir

Ja zamiast dac taki trójnik (własciwie w starym modelu to czwórnik) to wywaliłem wszystko ze srodkowego tłumika. Niestety chyba to nie jest to samo skoro po przewierceniu wydechów mój chodzi ciszej niż Tapira. Chociaz z filmikow to ciezko oceniac tak na prawde.....

Ech zanim coś znowu wybebeszysz najpierw zapytaj... Zrobienie pustej puszki to chyba najgorsze co można zrobić... rozprężasz spaliny a potem każesz im się na powrót sprężyc. do tego zawirowanie i mamy gorzej niż z katalizatorem.... zainwestuj jednak w czwórnik.

Jutro bede przymierzał trójnik jak wszystko będzie ok można będzie ich zrobić więcej... a koszt w granicach 500zl to da się przełknąć.

Edytowane przez Esperak