SamotnyWilk Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Witam!Mam problem i za razem pytanie, kupiłem klocki hamulcowe na przód do mojego modelu motocykla. Okazało się ,że klocki niestety są inne niż zaciski,i rzeczywiście w serwisówce pisze ,że mają być 6-tłoczkowe zaciski firmy TOKICO....U mnie w moto,ktoś wcześniej założył inne zaciski 4-tłoczkowe marki NISSIN. Nie mam pojęcia od jakiego motocykla są te zaciski,znajomy podpowiedział mi ,że to pochodzi prawdopodobnie od starszej CBR 900 RR. Zwracam się do was o pomoc,bo nie wiem co dalej z tym fantem robić, nie wiem też czy zawieszenie z przodu mam oryginalne skoro zaciski od innego moto podeszły. Mam założone Upside-downy firmy SHOWA, poniżej załączam fotki i prosze o odpowiedzi. Dodam ,że motocykl był sprowadzony z usa w 2000r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 4 tloczkowe Nissisy sa np w Bandicie, co do przodu to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zaciski wyglądają jak Gixxer W. Zawias nie wiem, kiepskie foty. Pokaż foto całego przodu, półek itp. https://picasaweb.google.com/113681550238652257406/GSXR750W93?authkey=Gv1sRgCNHiz7CHo6HRQg#5498283857361134626 MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LupoRF Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zaciski które pokazałeś seryjnie wystepuje w RF900 :icon_biggrin: kręciciel obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepesz Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Jest to na zachodzie dość popularny mod. Są to b. dobre zaciski i występują także w którymś rzucie bandita 1200. Btw. ja miałem zaciski z zzr 1100 i był identyczny typ klocków jak u ciebie w nissinach. Zawieche masz oryginał. Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Pepesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 to znaczy ze one lepiej hamuja jak 6 tloczkowe oryginaly ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LupoRF Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 to znaczy ze one lepiej hamuja jak 6 tloczkowe oryginaly ?? Nie sądzę... raczej poprzedni właściciel miał całe zaciski z klockami i przełożył zamiast kupować klocki pod zaciski 6 tłoczkowe. :clap: jako pierwsze nasuwa mi się na myśl. kręciciel obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepesz Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Czy lepiej hamują to nie wiem, ale na pewno są mniej upierdliwe w utrzymaniu. Do tego na te 6 tłoczkowe dużo osób się skarżyło iż trzeba użyć dużo siły do skutecznego hamowania. http://www.gixerboyz.co.uk/forum/viewtopic.php?t=21316&highlight= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zawias masz oryginalny Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Dzięki za odpowiedzi :)Dobrze,że chociaż zawias jest oryginalny, jak mówicie,że to są bardzo dobre zaciski to teraz nie wiem czy jest sens szukać oryginalnych 6-tłoczkowych i niepotrzebnie pakować się w dodatkowe koszty ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Wg mnie nie.Mam te zaciski w swoim starym Suzuki ( duzym i ciezkim ) i kocham je miloscia czysta.Nic sie z nimi nie dzieje a hamulec 2 palcowy w kazdych warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 A po co wymieniać, nie ma sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satanic_masta Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 klocki takie same jak do SRADa 600, tzn te stare ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zaciski zostawiam te co mam, wymienie klocki do RF900 i będe śmigał dalej :) Zresztą ja też nie narzekałem na hamowanie,2 palce na klamce wystarczyły ,żeby moto podnosiło tylne koło :) Temat można zamknąć. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi