woszczu77 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witam, Jestem nowy na forum i świerzo upieczonym posiadaczem prawka A :). Chciałbym kupić moto i na pierwsze podoba mi się CBF 600. Prosze o pomoc. Co sądzicie o tym moto i tym sprzedającym: http://otomoto.pl/honda-cbf-600-n-2005r-M2746356.html Nie wiem czy było coś już poruszane na forum w sprawie tej maszynki. Tak jak pisałem, dopiero dostałem hasła i zaczynam poszukiwania na forum. Z góry dzięki za odpowiedź. Ach Trochę o mnie35 lat204 cm wzrostu115 kgnie potrzebuję LYTRA ani rakiet na kołach, chcę się spokojnie nauczyć, pojeździć, dopiąć kuferki, pozwiedzać, a jak się nauczę... to LYTRA :)Cbf mi leży- fajnie się siedzi, sporo miejsca, wygodna. Rozważam jeszcze XT 660 (swoją drogą ktoś z Kędzierzyna sprzedaje na allegro na maxa zrobioną, lekko podmalowaną, jeżdżoną w terenie ale z 2006 za 8999...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Już się parę razy przewinął sprzedający na forum ;) Między innymi ja od niego kupiłem przed paru laty swoją ex 954. Fajny gość. Konkretny, uczciwy, nie rysuje kolorowanek. Bynajmniej takiego go pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raciaty Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Co do oferty wiele nie pomogę, moto wygląda o.k. ale trzeba sprawdzić na miejscu i to najlepiej z fachowcem (ewentualnie szwagier trenujący boks). Sam wybór pierwszego motocykla dobry, też zaczynałem od CBF 600, ja wybrałem wersję z owiewką - bardziej komfortowa w podróżowaniu. Przy Twoim wzroście sprawdź czy rzeczywiście siedzi Ci się na niej wygodnie bo ja mam 178 cm i siodło ustawione maksymalnie wysoko. Wielu radzi żeby zaczynać od 500tki ale ta 600tka jest do ogarnięcia, zawsze możesz zapisać się na jakiś kurs doszkalający. Mając odpowiednie fundusze zainteresował bym się na Twoim miejscu nowym modelem (od 2008r.) ale i tak wybór dobry. Życzę spełnienia motocyklowych marzeń i szerokości :crossy: Ps. więcej info tutaj http://forumcbf.pl/ Edytowane 11 Stycznia 2012 przez Raciaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pet3r Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 CBFka na początek idealna - fakt, 600 jest trochę ciężkawa ale taki chłop jak Ty nie będzie miał problemów z ogarnięciem jej. za to może okazać się troszkę za mała :/ ale nie na zasadzie przysiądę się i będzie mi się wydawało, że jest ok, przejedź się 20-30 km to poznasz trochę pozycję za kierownicą. poza tym motocykl bezawaryjny i łatwiutki w prowadzeniu, mówią, że sam skręca i to prawda :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Chciałbym kupić moto i na pierwsze podoba mi się CBF 600. chcę się spokojnie nauczyć, pojeździć, dopiąć kuferki, pozwiedzać, a jak się nauczę... Cbf mi leży- fajnie się siedzi, sporo miejsca, wygodna. Zależnie od możliwości finansowych proponowałbym model od 2008- z wtryskiem paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Co do oferty wiele nie pomogę, moto wygląda o.k. ale trzeba sprawdzić na miejscu i to najlepiej z fachowcem (ewentualnie szwagier trenujący boks). Popieram! Tutaj masz kolego co i jak: Edytowane 12 Stycznia 2012 przez 4jku Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja posiadam CBF-ke 600 z 2009 rokujest to moje pierwsze moto i uwazam ze moto jest swietnebezawaryjne, swietnie sie prowadzi i duzo wybacza :) polecam model :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ta CBFka stoi na allegro już bardzo długo. Albo nie znalazła jeszcze amatora, albo jest w tak złym stnaie. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariner Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Czołem,Ja swoją Hondę CBF 600 kupiłem w ubiegłym sezonie. Kupiłem używaną, ściągniętą z Anglii.Ja wznowiłem jazdę po długiej przerwie.Ponieważ także nie jestem fachowcem umówiłem się ze sprzedającym w servisie Hondy w Poznaniu.Jeżeli sprzedający przystanie na taką propozycję możesz być pewny, że nie chce nabić cię w butelkę.Zostawiłem motor w service i panowie nie policzyli mi za przegląd przed zakupem.W servisach mają komputery i mogą sprawdzić czy motor był uszkodzony, a licznik przestawiany.Wydaje mi się, że warto dołożyć 150 zł i wiedzieć co się kupuje.Jeżeli chodzi o łatwość prowadzenia i niezawodność to mogę tylko potwierdzić opinię moich przedmówców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Ta CBFka stoi na allegro już bardzo długo. Albo nie znalazła jeszcze amatora, albo jest w tak złym stnaie. Czasami jak widzę Twoje posty, to się tak zastanawiam.. nie masz nic ciekawszego do roboty, niż siedzenie na tym forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyygy Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Ładna ale swoją drogą już nigdy nie kupię motocykla czy samochodu bez szwagra boxera :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu83 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 tak przy okazji to jakiś czas temu oglądałem tą Hondę CBF 600 Nhttp://otomoto.pl/honda-cbf-600-abs-M3025209.html maszyna była cała malowana, na moje pytanie dlaczego? sprzedający odpowiedział "była w takim jaskrawym niebieskim malowaniu, to ją na czarno pomałowałem, bo lepiej się sprzeda" :huh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ra_ Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Tak się zastanawiam, jak wy poznajecie, że była malowana? Amatorsko pomalowane i na żywo widać, czy miernikiem sprawdzacie? Nieoryginalne nalepki? Ja się na tym nie znam i na zdjęciach nic nie widzę. Cytuj Wysyłane z mojego PCta za pomocą klawiatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu83 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 amatorskie malowanie to raz, dwa naklejki powinny być pod bezbarwnym (ponoć tak mają Hondy). Poza tym, no nie czarujmy się jeśli 3-4 letnia maszyna wygląda jak prosto z salonu, bez ani jednej ryski na baku, zadupkach, ramie itp to wg. mnie coś nie teges Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi