mirek59 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Mógłbyś opisać jak to się robi z przyrządem, H-D jest pierwszym moim motocyklem. Wcześniej jeżdziłem japończykami, wychodzi na to ze będę musiał zakupić servisówkę w malymhd, gdyż jestem kompletnie zielony w H-D, a chciałbym podstawowe rzeczy zrobić sam. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Poszukaj na YouTube. Jest tam kilka filmów jak to zrobić Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek59 Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Przejrzałem wszystko na YouTube i odnośnie naciągu, jaką siłą, jakie ugięcie nic nie znalazłem, pozostał zakup servisówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruz Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Mirek, siła to 10lbs (4.5kg) powinieneś mieć taką wartość na przyrządzie, ugięcie: - moto na nóżce bez bagażu i kierowcy (ciśnienie w amorach 10psi - 69kPa): 6.4-7.9 mm, - moto na podnośniku z kołem w powietrzu: 4.8-6.4 mm. Przyrząd przykładasz mniej więcej w połowie dolnej części pasa. Podaj mi na priv Twoj adres email, wyślę Ci serwisówkę w pdf do Twojego modelu, bo bez tego jak sam widzisz ani rusz. Daniel Cytuj http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/173186-softail-deluxe/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wallygatorr Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Jest w necie milion stron z tymi wartościami, ale żebyś się nie walnął jako laik podam dane z serwisówki Touring 2006: Siła: 10 lb. (4.5 kg) Ugięcie pasa: 1. motocykl na stopce, bez kierowcy i bagażu, 10 psi w tylnych amortyzatorach: 1/4-5/16" (6.4-9.7mm) 2. motocykl w pionie, tylne koło w powietrzu : 3/16-1/4" (4.8-6.4mm) Kup przyrząd do wąskiego pasa albo stuninguj go, dorabiając U blachę na górze do szerokości Twojego pasa (o ile dobrze pamiętam 1"), większość przyrządów jest do pasa 1 1/2" i nie wejdzie pod osłonę, dla dokładności pomiaru polecam przeróbkę, przy kombinowaniu przyrządem bokiem łatwo się walnąć... Nieprawidłowe napięcie pasa powoduje uszkodzenie łożysk w kole, wahaczu i skrzyni oraz nadmiernym zużyciem pasa. Do wymiany pasa trzeba zdjąć całe sprzęgło z obudową oraz zdjąć wahacz, więc operacja jest kosztowo i czasowo nieprzyjemna. Zadbany pas (dobry naciąg i czyszczenie) jest w stanie przeżyć oba pulleye - czyli ponad 100 tys. mil. Daniel, byłeś szybszy... A serwisówka jest i tak niezbędna... Chociaż mechanicy mogą zarobić na naprawie tego, co właścicielowi wydało się do zrobienia samemu bez serwisówki...' Cytuj http://keeprockin.art.pl/Facebook Keep Rockin' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek59 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Daniel, wielkie dzięki za serwisówkę, jak będziesz w okolicach Kołobrzegu to daj znać 607254210. Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cxpeky63 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Czy te wartości będą takie same do FLHRSI z 2004r TC 88? Cytuj There Are No RulesXLH883 - XL883R - XL1200R - FXDL - KTM RC8 - XL1200X - FLHRSI&FXDBI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruz Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Czy te wartości będą takie same do FLHRSI z 2004r TC 88? Wg serwisówki dla Touring 1999-2005, podczas pomiaru na motocyklu ma siedzieć kierowca, siła 10lbs, ugięcie 8-10mm. Cytuj http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/173186-softail-deluxe/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) czescmoze ktos z kolegow orientuje sie w temacie tanszego pasa,zamiennika oryginalu,chodzi mi konkretnie o pasdo Sportstera z 2000 rokuOryginal posiada chyba 127 zebow i szerokosc 1 1/8 calaniestety nie posiadam starego pasa na wzor,ani nie znam tez konkretnych parametrow takiego pasa,aby zasiegnacinformacji na temat zamiennika w firmach,ktore sprzedaja rozne pasy ? Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez BLACKY4 Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech N Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zerknij tu http://www.eurobelt.pl/ moduł 14 . Przynajmniej ja mam taki moduł w electrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 moze ktos posiada stary,zniszczony(zerwany) pas do Sporta z lat 91-2003 ? Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi