granat110 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Witam, jaki olej lejecie do BMW z suchym sprzęgłem?? Cz musi być olej specjalny do motocykli który sprawia ze sprzęgła mokre się nie ślizgają czy wystarczy olej który leje się do samochodów, przecież te silniki przypominają bardziej samochodowe niż motocyklowe. Pytam bo jedni mówią tak inni tak. Ja zalałem Castrolem do silników samochodowych i teraz nie wiem czy dobrze zrobiłem. Proszę o radę fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LATAJĄCY NA CEGLE Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Dobry wybór ja zalałem swojego Elfem 10W/40 śmiało lać samochodowy i w drogę :crossy: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat110 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Dzięki kolego , uspokoiłeś mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BSAmaikel Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 ja jezdzilem swego czasu Intruder i mimo mokrego sprzegla, lalem Castrol syntetyk, samochodowy i przejechalem bez zadnych sensacji i problemow 20tkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papaj72 Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 niewiem jak wy ale ja wole tak jak pisze BMW 20w-50 te motory jusz troche majom a bemka wie co jest dobre!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Aha czyli w samochodach też macie takie obroty i obciążenia jak w motocyklu ? Nie mówię , że się nie da tylko ja bym lał olej motocyklowy wg serwisówki. Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gru Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Serwisowka nie mowi, ze to ma byc olej motocyklowy, a silnikowi pod wzgledem obrotow i obciazenia rzeczywiscie blizej do samochodu niz motocykla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 niewiem jak wy ale ja wole tak jak pisze BMW 20w-50 te motory jusz troche majom a bemka wie co jest dobre!!!Jeszcze raz, po polsku poproszę... Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Thomyk, nie ma problemu - samochodowy w motocyklach daje rade, specjalnie w tych z oddzielnym od silnikaprzedzialem sprzeglowym jak BMW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi