maciejka69 Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 sytuacja bieżąca jest taka, że montują mi nowe wydechy V&H plus fuel pack plus filtr powietrza KN. Zaleją go na początek olejem mineralnym. Co teraz? Próbować go docierać od razu (chciałbym to zrobić zgodnie z modelem opisywanym przez pana Adama) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Jezli masz tam dojscie do hamowni to mozna to zrobic od razu, jesli nie to musisz czekac az pogoda pozwoli na jazde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka69 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 hamownia, której mógłbym zaufać, znajduje się jakieś 100km ode mnie, a to chyba za daleko, żeby tam jechać niedotartym? Z tego co czytałem, pierwsze km są najważniejsze. Zostaje mi docieranie samemu albo szukanie hamowni w krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 dotrzyj samemu, znajdź odludne miejsce lub wyjedz w niedziele rano kiedy ruchu nie ma i się pobaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka69 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 tak zrobię. Pan Adam chyba stwierdził, że sam raczej nie powinienem tego robić :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 to zawsze możesz oddać motocykl odpowiedzialnej osobie takiej jak np ja żeby to zrobiła :) :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Jezeli masz niezbyt uczeszczana droge w okolicy to mozesz zrobic to sam.Cala sprawa polega na zapaleniu, rozgrzaniu silnika spokojna jazda wkolo komina a potem kilkomawejsciami i zejsciami z obrotow na niskich biegach ( 2 i 3 ).Pozniej przerwa i po pol godzinie powtarzasz to samo.Potem przerwa 15 min i jeszcze raz.Nizsza temperatura powinna tylko pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka69 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 dzisiaj odebrałem wreszcie moto i pojeździłem zgodnie z instrukcją :) Teraz będzie dużo jeżdżone i zobaczymy. Przez pierwsze 500-1000 km nie będę przekraczał 5,5 tys. obrotów (mam zakres do 7). Czy o czymś jeszcze powinienem pamiętać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość łysy31 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 dzisiaj odebrałem wreszcie moto i pojeździłem zgodnie z instrukcją :) Teraz będzie dużo jeżdżone i zobaczymy. Przez pierwsze 500-1000 km nie będę przekraczał 5,5 tys. obrotów (mam zakres do 7). Czy o czymś jeszcze powinienem pamiętać?Tak o zalegającym żwirze na drodze po zimie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 I kierowcach samochodow nie przyzwyczajonych do motocykli.Po 60 km wymien olej, druga wymiana po 200, trzecia 500.Potem docelowy olej i normalne zmiany. Dawaj znac w tym watku co sie dzieje i jak motocykl jezdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 a czy zalanie po 500km docelowego oleju zakladam ze bedzie to syntetyk nie jest za wczesne nie lepiej wymiane na 500 zrobic jeszcze na mineral a przy 1000km dac docelowy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Nie robi to wielkiej roznicy, jako ze tylko cylindry z tlokami byly tu ruszane, ale oczywiscie mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka69 Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 po 60km zmienić olej? Ok. Ale ja już 400km przejeździłem. A kiedy odbierałem moto i pytałem kiedy zmienić olej, powiedzieli mi w salonie, że zgodnie z tabelą za 8000km i nie potrzeba wymieniać wcześniej... Na razie nie słyszę niczego niepokojącego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Albo stosujesz się do porad z serwisu albo do naszych, zwłaszcza Pana Adama, który dobrze Ci radzi z tym olejem, ale widzę że Ty i tak zrobisz co zechcesz. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka69 Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 po prostu przeczytałem wiadomość dopiero dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi