colahondax11 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Byłem na praktykach w salnie KIA i ludzie ustawiali się w kolejce po sportage, okres oczekwiania wypasionych wersji ponad 3m-ce. Więc chyba jednak jest to modny samochód, to samo z Vengą.Sportage dla mnie to zbyt dizajnerski samochód, taki kompakt na sterydach, latałem trochę wersją na 18" felach, tragedia przez koleine nie dało się przejechać. Ale kobietom się podobała Chyba na tvn turbo oglądałem program, w którym wypowiadali się klienci KIA, oczekujący na zamówioną KIA sportage pół roku i dłużej ! Cytuj Pasji nie zmienię, bo jak to zrobić, gdy słyszę w sercu sportowy motocykl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielpotas Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Tez mnie w tym czasie kusili na podpisanie umowy,sprzedawca obiecywał że auto bedzie dostępne w ciagu miesiąca.Jak sie pozniej okazało to ludzie czekali po kilka miesięcy i to juz nie chodziło o czas jako taki tylko o koniec mozliwosci odpisywania VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zapomnieliście panowie o zastowaniach offroadowych tych koreańskich civiców :D Bliski ziomek upala to cuś troche ponad 3 lata i stwierdzamy że to auto czuje sie najlepiej na odcinkach szutrowych i wogóle tam gdzie kończy sie asfalt :DNie ma sensu wypisywać naszych dokonań ale powiem jedno, żeby to zabić to trzeba rozbić albo podłożyć dynamit bo nieważne jak i nieważne gdzie i nieważne co bedziesz robić to dopuki sie nie rozbijesz temu nic nie bedzie :) Ktoś pisał wcześniej że w matizie zero wibracji, też to zauważam, wieść gminna niesie że silniki V6 są bardzo dobrze wyważone... może R3 dziedziczy coś od V-szóstki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 A nexia to przecież kadet,nie? No tak. Widać koreański dizajn im nie podszedł :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Nie ma sensu wypisywać naszych dokonań ale powiem jedno, żeby to zabić to trzeba rozbić albo podłożyć dynamit bo nieważne jak i nieważne gdzie i nieważne co bedziesz robić to dopuki sie nie rozbijesz temu nic nie bedzie :) bez przesady-obficie solona zima i dełu nima :D nexia,lanos, nubira, gniją tak samo jak tico, ta sama blacha pół biedy jak ktoś chociaz od niechcenia pomaluje bitexem pędzlem spód, ale jak ktoś nie robi żadnej konserwacji to szybko zostanie mu silnik na pamiątke i miłe wspomnienia pozatym przy 70km/h na 2 biegu w tico wcale nie jest tak cicho :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 pozatym przy 70km/h na 2 biegu w tico wcale nie jest tak cicho :D Misiu kolorowy musisz wiedzieć, że poza 1 i 2 i R jest jeszcze parę biegów :Pznam przypadek gostka który z ck do wawy poleciał na 4tym biegu fiatem palio weekend, po powrocie marudził że auto przy 120 strasznie wyło, mina po uświadomieniu go o istnieniu 5tki nie do zapomnienia . typek kierowcy niedzielnegoto tak o.t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 myślę, że do tematu jazdy tiko, matizem i itp dełu pasuje jedno znane przysłowie - "jedzmy gówno, miliony much nie mogą się mylić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ja miałem daewoo. Tanie i stosunkowo wytrzymałe samochody. Skoro w takiej nexii rozrząd, sprzeglo wytrzymuje 150tys a kosztuje tyle co dobry obiad w restauracji to na prawde nie ma co narzekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 bez przesady-obficie solona zima i dełu nima :D nexia,lanos, nubira, gniją tak samo jak tico, ta sama blacha pół biedy jak ktoś chociaz od niechcenia pomaluje bitexem pędzlem spód, ale jak ktoś nie robi żadnej konserwacji to szybko zostanie mu silnik na pamiątke i miłe wspomnienia pozatym przy 70km/h na 2 biegu w tico wcale nie jest tak cicho :Dbez przesady-obficie solona zima i dełu nima :D nexia,lanos, nubira, gniją tak samo jak tico, ta sama blacha pół biedy jak ktoś chociaz od niechcenia pomaluje bitexem pędzlem spód, ale jak ktoś nie robi żadnej konserwacji to szybko zostanie mu silnik na pamiątke i miłe wspomnienia pozatym przy 70km/h na 2 biegu w tico wcale nie jest tak cicho :D dociągasz do 80 ? :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 dociągasz do 80 ? :D:D staram się nie, bo mam benzynę i z trudem mnie stać na nią :D normalnie to 2 to do 30km/h potem 3 do 45km/h , 4 do 70 i 5 70-80 i koniec :D przy 70 km/h na 5 ma najniższe spalanie podobno powyżej 100km/h spalanie już rośnie względem tego przy 70-80 :D ale z 5 osobami nie da się jechać 70km/h na 5 biegu :D ale czasem można pozwolic sobie na odrobine zapomnienia przedmuchać wydech zawory z nagaru :D......pozatym jakieś grube laski woże bo co je gdzieś wiozę to robię przepały na paliwie :D 80 chyba nie pójdzie na 2 mnie się udało 75km/h wycisnąć ale ja mam źle wyregulowany gaźnik Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 A ja wczoraj zatankowalem swojegu super disla i mi wyszlo .... 18 litrow a przejechalem 390 km :)Dobre, co ?Jak komarek a jazda typowo miejska :biggrin: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Majkel , wkurwisz się jak przyjdzie Ci płacić za grzebanie przy wtrysku :P Niskie spalanie się wyrówna :D Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 No to prosze o wyjasnienie dlaczego ?Czasami dam mu w palnik aby turbine przeczyscic ale i tak spalanie jak podałem wychodzi. Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Ja tam sie nieznam , tylko słyszałem że kilka kafli trzeba zostawić za jakiś powazniejszy serwis w takim nowoczesnym dizlu , a wytrzynałosc układu wtryskowego nie nalezy do najwyższych , 50- 100 tysi , zalezy od modelu . Tu gdześ na forumie była dyskusja . Przekładając to na złotówki , powiedzmy że przejedziesz bezproblemowo 76 tys km w tempie i przy spalaniu takim jak podałeś to daje jakies 3600L ON czyli 20880tyś zł (5,8zł/L) . Jezeli spotka cie ekstra przygoda (nie mówie o normalnej eksploatacji )za 5000zł , to już przejeżdżasz ten odcinek za 25880tysi co daje przy niezmiennej cenie 4462L / 76 tyś km = 5,9L/100km z pierwotnych 4,6L/100km .Tak se hipotetyzuje .Ale jak jeździ to niech długo i tanio służy :D . Spalanie rewelka . Co to jest za fura ? Jadąc 300km insignią 2,2L nie mogłem zejść poniżej 7,8L/100km , przynajmniej wg. wskazań z cyferblatu. Edytowane 17 Czerwca 2012 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 ale to zwykłay stary zdezel o ile sie nie myle na zwykłej pompie i wtryskach... bez CR i pompowtrysków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi