majkelpl Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 (edytowane) Co to jest za fura ? Jadąc 300km insignią 2,2L nie mogłem zejść poniżej 7,8L/100km , przynajmniej wg. wskazań z cyferblatu. Seat Toledo 2003 1,9 TDI 110 kucy.Ma na liczniku 140 tysiecy, zrobiony rozrzad i przeglad calkowity juz przezemnie za 2 kola.Pewnie wiekszosc powie ze preferuje emerycka jazde ale jestem na etapie ze nigdzie mi sie nie spieszy a szalec w Warszawie tylko dlatego ze auto ma potencjal to bez sensu skoro wszedzie swiatla, korki ....No i po wypadku troche jestem uczulony na innych uzytkownikow wiec jezdze w miare spokojnie. Nie przekracza 100 km/h a obroty jak dojda do 2,5 to max ... Srednio to 80 km i 1500 obrotow Edytowane 18 Czerwca 2012 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielpotas Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Co to jest za fura ? Jadąc 300km insignią 2,2L nie mogłem zejść poniżej 7,8L/100km , przynajmniej wg. wskazań z cyferblatu.No masz,znalazła sie moja niedoszła emerytura.Dworzanie w zus-ie byle czym nie jezdza,jak widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Seat Toledo 2003 1,9 TDI 110 kucy.Ma na liczniku 140 tysiecy, zrobiony rozrzad i przeglad calkowity juz przezemnie za 2 kola.Pewnie wiekszosc powie ze preferuje emerycka jazde ale jestem na etapie ze nigdzie mi sie nie spieszy a szalec w Warszawie tylko dlatego ze auto ma potencjal to bez sensu skoro wszedzie swiatla, korki ....No i po wypadku troche jestem uczulony na innych uzytkownikow wiec jezdze w miare spokojnie. Nie przekracza 100 km/h a obroty jak dojda do 2,5 to max ... Srednio to 80 km i 1500 obrotowMasz jeden z najlepszych silników diesla, który mało pali i sie nie psuje. Tylko pogratulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 .Dworzanie w zus-ie byle czym nie jezdza,jak widać.Ta, chyba woźnica :D To nie moje , pozatym jak juz miałbym wydac duzo na 4oo to zanabyłbym świerzą (moze być wypierdziana przez niemca) hondę accord bo fajnie wygląda . Nowego(salonowego) pojazdu raczej dłuugo nie kupie .PSJa jestem gorszy niż zus , bo ja jestem zus + google :laugh: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Masz jeden z najlepszych silników diesla, który mało pali i sie nie psuje. Tylko pogratulować. A cos wiecej na temat tego auta i silnika ?Jak kupilem bo stalo obok, kolega sprawdzil i polecil i mam :biggrin: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 A cos wiecej na temat tego auta i silnika ?Jak kupilem bo stalo obok, kolega sprawdzil i polecil i mam :biggrin:Przeciągnij go co jakiś czas ponad 4 tysiące obrotów, bo będzie Ci się zacinać zmienna geometria w turbulum. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Wiem o tym ...Czasami mu tak robie i wtedy wciska w fotel .... ma skubany odejscie a jak mu sie turbina wlacza to pieknie slychac :biggrin: Edytowane 21 Czerwca 2012 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 dociągasz do 80 ? :D:D POLO 1,2 D 75 KM na II- ce 90 km/h ( licznikowo ) :icon_mrgreen: A ja wczoraj zatankowalem swojegu super disla i mi wyszlo .... 18 litrow a przejechalem 390 km :)Dobre, co ?Jak komarek a jazda typowo miejska :biggrin: raptem 4,61 l / 100 Mi wczoraj Polo wyszlo 4,2 l / 100 ( kursanty maja cieeeeeezka noge :icon_mrgreen: ) :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Ciézka noga?Dzisiaj tankowalem Seata Ibiza ST 1.6 TDI (CR 105) 6,4 L !! Co prawda po miescie i na dotarciu. A - i to zona jezdzi :icon_mrgreen: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Ciézka noga?Dzisiaj tankowalem Seata Ibiza ST 1.6 TDI (CR 105) 6,4 L !! Co prawda po miescie i na dotarciu. A - i to zona jezdzi . Moj na dotarciu palil 5,7. Pociesz sie, ze po dotarciu ( ca 10 000 km ) spalanie zacznie spadac, na marginesie one zawsze maja ciezsza noge bo lubia zapie**alac ! :icon_mrgreen: :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 ...Co to jest za fura ? Jadąc 300km insignią 2,2L nie mogłem zejść poniżej 7,8L/100km , przynajmniej wg. wskazań z cyferblatu. janosikkk, co ty za Insignie znalazłeś? 2,2 - jakąś niemiecką wersję...? :) Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielpotas Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 (edytowane) janosikkk, co ty za Insignie znalazłeś? 2,2 - jakąś niemiecką wersję...? :) A kto go tam wie.Kiedyś jeden taki znajomy opowiadał mi że jego kolega ma insignie z kierownicą taką jak jest w vectrze.Teraz tak sobie myśle że może mówił o janosiku tylko nie dodał że ma tez silnik z vectry. :biggrin: Edytowane 22 Czerwca 2012 przez danielpotas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 ciekawostka :hundai i30 1.4 benzyna 105km po miescie z klima 9,5 l trasa z klima 7,7 l insignia 2.0 diesel 130 koni mieszana jazda dynamiczna 7,6lswift 1.3 benzyna chyba 95 koni 6,5 litra jazda mieszana (klima non stop) dane z wypożyczalni w której pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 janosikkk, co ty za Insignie znalazłeś? 2,2 - jakąś niemiecką wersję...? :)To je fura teściowatego i byla tu w pażdzierniku 2010 (rocznik 2011) . Moze i ma 2L zamiast 2,2 , wuj wie, ale paliła 7,8 - 8 L/100km , przy czym ja decydowałem który bieg automat wrzuci przez większośc drogi , troche uzywałem pełnego automatu ale przełozenia dobierał z dupy , różnicy w spalaniu brak . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 POLO 1,2 D 75 KM na II- ce 90 km/h ( licznikowo ) :icon_mrgreen: Moja lalka 1.2 bena 80 na I-ce :D dwójki nie wymaxowałem bo boje sie tak zapiepszać. Jako aktywny piewca zabytków :D kupiłem do jazdy na codzień nissana sunny z 86 roku 1.7D wolnossący ropniak co i na frytkach pojedzie :) i stwierdzam że w takim przypadku przy byle jakich przebiegach diesel sie opłaca. Pali gdzieś 5 litrów ropy przy normalnej jeździe, jak dłużej pojeżdże to dopiero zrobie konkretniejsze wyliczenia. Po jakiś 15k km stwierdzam że zakochałem sie w wolnossących dieslach :D regularnie pali poniżej piątki a rekord na baku to 1200 km a wchodzi około 50 litrów. Biorąc pod uwage spalanie, niski koszt zakupu (poniżej 1k zł :D) i bezawryjność ta bryka już mi sie opłaciła :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi