Gość komandosek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 minimalnie mi wyszło 4,4? Co to jest na taką budę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 minimalnie mi wyszło 4,4? Co to jest na taką budę. Jakie auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 tak zrobione zeby doszlo do awarii, producentowi nie opłaca sie wyprodukowac zbyt niezawodnego samochodu. Bez sensu, trzeba maksymalizować zysk i zamiast jednej jednostki, sprzedać kilka nie tylko 1.4 TDI w małym aucie pali mniej. W nowym superbie, 2.0 TDI 170KM na trasie przy normalnej jezdzie schodzi poniżej 6, jak sie postarać to poniżej 5. Ciezko o taki wynik w podobnym silniku benzynowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 No bo można jechać i jechać. Dla mnie 1.4 TDI nie jedzie i nie wyobrażam sobie tym gdziekolwiek w trasę się zapuszczać. Przyzwyczaiłem się do trochę innego komfortu. A przy jakiej prędkości chcesz zejśc tym Superbem na trasie poniżej 6? A poniżej 5 to już Cię tirowcy zatrąbią na śmierć i pewnie skończysz w rowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 przy 120-130 na a4 dalej komputer pokazuje chwilowe spalanie poniżej 5. przy 150-160 pokazuje 6,5, a jak chce przejechac katowice-wrocław w godzinę, to powyżej 8 wychodzi. Bardzo mi sie to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielpotas Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 (edytowane) przy 120-130 na a4 dalej komputer pokazuje chwilowe spalanie poniżej 5. przy 150-160 pokazuje 6,5, a jak chce przejechac katowice-wrocław w godzinę, to powyżej 8 wychodzi. Bardzo mi sie to podobaCo ma się chwilowe do spalania.Ważne jest to ile przejeżdza sie na zbiorniku.I to jest wyznacznikiem spalania.Średnie silnika 2.0 130-170KM w dieslu to około 7,5-8 l przy spokojnej jeżdzie. Edytowane 17 Grudnia 2011 przez danielpotas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 (edytowane) lapiesz za słówka, srednie tez tyle wynosi. na pełnym baku 60l mozna zrobic ok tysiaca km, troche ponizej jezdzac po miescie, powyżej na trasie. Edytowane 17 Grudnia 2011 przez komandosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielpotas Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 To wyszło by Ci 6l/100 ,super wynik jak na taki motor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 nie jezdzilem innymi dieslami poza octavią I, octavią II i superbem II, we wszystkich spalanie było podobne, przy czym o dziwo najmniej wydaje sie palic najmocniejszy i najciezszy superb. Nie wiem, moze inne modele aut w dieslu palą wiecej, nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Wykup moze jakiś korespondencyjny kurs języka polskiego. Tak w ramach prezentu na gwiazdke.Czas przełączania na LPG zależy od temperatury cieczy chłodzącej. Więc ta Twoja "minutka" to jakaś abstrakcyjna norma czasowa.P.S Czy wszystkie pedały już sobie ulżyły i dały mi minusa? :icon_mrgreen: Masz racje jeżeli chodzi o sekwencje. Na prostej instalacji do silnika z gaźnikiemmożna cały czas na gazie śmigać bez przełączania na paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 A u mnie we wszystkich samochodach komputer przekłamywał mniej lub więcej. Zawsze przy końcowym wyniku odbiega od rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Czyli że jak to jest z tym Dieslem? Taniej czy nie taniej? Bo czytam i nic nie wiem, oprócz przekomarzania się komu ile pali. A wkrótce posiądę właśnie autko z dieslem pod machą, jako że darowanemu koniowi w zęby się nie patrzy to nie narzekam zbytnio, ale martwi mnie ekonomia użytkowania takiego sprzętu AGD. Ma to być Wieśwagen Golf 3 TDI. Niby da się tym jechać ale ten motor mnie martwi, tym bardziej że o Dieslu zielonego pojęcia nie mam i nie wiem co do czego, wiem tylko gdzie się olej silnikowy wlewa pod maską. :banghead: Myślę czy szukać już innego autka które ktoś chciałby mi oddać za owego "Dżolfa". Chodzi mi po bani Omega B w gazie. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Myślę czy szukać już innego autka które ktoś chciałby mi oddać za owego "Dżolfa". Chodzi mi po bani Omega B w gazie.Puknij się w ten pusty baniak. Oddać Golfa z TDI za Omegę? Zaćmy dostałeś i nie wiesz co mówisz... Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
straycat Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Stare, poczciwe Volkswagenowskie 90 konne TDI to jeden z lepszych silnikow diesla jakie kiedykolwiek powstały. Wystarczajaca dynamika, trwała i popularna konstrukcja, niskie splanie. Jak ten twoj golf nie ma nakulanego jakiegoś niebotycznego przebiegu i ktoś o niego dbał to jezdzij tym poki sie nie rozpadnie, bo czesci do tego auta dostaniesz na kazdym szrocie i w kazdym sklepie w zazwyczaj śmiesznej cenie, a jesli silnik jest zdrowy to za czesto tych instytucji odwiedzac nie bedziesz musial. Moja dziewczyna ma Golfa III w benzynie 1.6 i autko jest nieduze, dobre do miasta, ale i 4 osoby w miare wygodnie usiada, i troche bagazu mozna zaladowac, i pralke przewiezc, i na trasie tez specjalnie nie meczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 jeśli chodzi i stare VW tdi to nie znam nikogo kto by narzekał, jak potrzebujesz auto do bezawaryjnego kulania sie do gofer bedzie dawać rade, o ile nie jest jeszcze zjezdzony do spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi