KrzysiekZet31 Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Pogoda w weekend nie nadawala sie do jazdy :) tylko pare km moim nowym nabytkiem w piatek ;)Naped jeszcze nie dotarl z larsson'a... ale mam pytanko, jesli wymieniam caly naped to da sie to zrobic jakos szybko i bez "wiekszego" rozkrecania?? :( W serwisie Yamahy powiedzieli mi ok 150 zl za wymiane :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekbuli Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 jak sie streszczysz to 2 godz i masz zrobione.Ale spokojnie dasz sobie rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 MAzii topa mialem juz z xj , boczne 400zl (Givi)a stelaz robiony wlasnorecznie koszt 45zl :)(material elektrody prad i farba (narazie czarny mat jak zdadza egzamin za rok proszkowo pomalujemy ) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 MAzii topa mialem juz z xj , boczne 400zl (Givi)a stelaz robiony wlasnorecznie koszt 45zl :)(material elektrody prad i farba (narazie czarny mat jak zdadza egzamin za rok proszkowo pomalujemy ) ) sam szukam teraz stelaza pod topcase i chyba skonczy sie na zrobieniu wlasnorecznie...a kufer centralny tez Givi? Przydalby i mi sie jakis, ale ceny markowych kuffrow z lekka bija po oczach, sa jeszcze na allegro jakies tanie, ale to dopiero w tym tygodniu podjade i oblukam na wlasne oczy, czy warto je kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 hehe pozycz troszke wolnego czasu :buttrock: Jaki olej wlales ze byla jak deska? Czas trzeba umiec sobie zorganizowac, ale przyznaje ze brakuje go zbyt czesto, (Z TomaszemB umawiamy sie juz chyba z miesiac :crossy: ) Rodzina, praca na zmiany w wekendy uczelnia, tez nie mam go zbyt wiele. Olej (ten twardy) to Mobil ful syntetyk (nie pamietam oznaczenia) przemyslowy, przekladniowy. Teraz tez wlalem syntetyczny Mobil i tez przekladniowy, ale ten jest o wiele zadszy. Uprzedzajac nastepne pytania, tylko raz wlalem olej amortyzatorowy i nie bylem z niego zadowolony. Teraz zawsze leje oleje silnikowe , lub (mam dostep, cala gama) oleje przekladniowe Mobila. Olej w lagach to tylko czynnik. Kiedys w ETZ dorabialem sobie mieszanke oleju silnokowego z Hipolem, chodzilo o uzyskanie odpowiedniej gestosci. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 24h - 12h pochlania praca 8h snu i zostaje nam magiczna liczba 4 ( na zjedzenie obiadu spacer relax ... ) wiec zostaje zarywanie nocy :biggrin: , tylko ile organizm to wytrzyma ... ja do siebie wlalem 20 , + dodatkowo sprezynki pogresywne i efekt zadawalajacy.( o progresywnych dowiedzialem sie jak wymienialem olej i balem sie ze wszystko bedzie za twarde :icon_mrgreen: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 kolejny allegrowy inteligent. ciekawe jakie ma dowody na to, ze silnik jest z 2002 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekbuli Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 hehe "handlarz ci prawde powie" :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) ja do siebie wlalem 20 , + dodatkowo sprezynki pogresywne i efekt zadawalajacy.( o progresywnych dowiedzialem sie jak wymienialem olej i balem sie ze wszystko bedzie za twarde :icon_rolleyes: )Jaki koszt takich sprezyn, sa dostepne? kolejny allegrowy inteligent. ciekawe jakie ma dowody na to, ze silnik jest z 2002 roku... Latwo to sprawdzic nr silnika w DIV i nr ramy sa identyczne. Jest tam zawarte oznaczenie kodowe roku produkcji.Ale na 100% klamie bo tzw maly kapsel byl do 94;-) Pzdr. Edytowane 20 Marca 2007 przez Zbig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 A jaki koszt to nie wiem , bo okazalo sie ze mialem ju zalozone progresywne:)O czym przekonalem sie dopiero podczas wymiany oleju i uszczelniaczy. Wiem ze ktos takowe kupowal i placil chyba za komplet 500 lub cos ok 700zl. p.soleju prawie nie bylo wic plywalem jak pijany :rolleyes: , i w zyciu bym nie przypuszczal ze moge miec zawieszenie "te lepsze" :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 To moze sie okaze ze i ja mam te lepsze:-)Po czym to poznales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 wygladaja ot tak:http://www.allegro.pl/item171077358_sprezy..._500_gs500.htmlprogresywne maja rozny skok (od malego do duzego)a zwyczajne maja jednakowy skok na calej dlugosci (tak ktos mi kiedys tlumaczyl :icon_rolleyes: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekbuli Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 chce wymienic olej w przednich lagach.Ile wchodzi w lage (200-250 ml) wiecie coś na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 (edytowane) chce wymienic olej w przednich lagach.Ile wchodzi w lage (200-250 ml) wiecie coś na ten tematW/g tego co pisze tu http://www.chudzikj.republika.pl/XJ600.htmto 379ml , a od roku97 po375ml, dziwne tam sa przeciez grubsze lagi? Pzdr Edytowane 21 Marca 2007 przez Zbig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekbuli Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Dzięki zobacze jeszcze w jakimś manualu czy serwisówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi