Majkiel Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 lepiej zrobić to teraz. Na wiosnę są gigantyczne kolejki w warsztatach bo nagle każdy się budzi, że trzeba zrobić serwis moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 I czy pierwszy lepszy mechanik samochodowy powinien umieć to zrobić? Przeciez w tym temacie odpowiedzi Ci udziela mechanik z Wroclawia to czemu nie podjedziesz do niego? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiak59 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Tak, wiem :) problem w tym, że ja tylko studiuje we Wrocławiu a mieszkam przezło 150km dalej Ale postaram się umówić, jak się zrobi cieplej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiak59 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zabrałem się za motocykl pojechałem do mechanika i okazało się, że chyba trafiłem na minę.Mechanik na początku chciał podłączyć manometr i sprawdzić ciśnienie, później wyregulować gaźniki.Po odpaleniu stwierdził, że do wymiany mam na pewno pasek rozrządu wspomniał coś o poprzestawianych fazach (i nie wiadomo jak z napinaczem ale pewnie znając życie też) później zestawy naprawcze do gaźników dysze iglice, regulacja luzów zaworowych, regulacja gaźników, synchronizacja cylindrów o ile jeszcze nie wyjdą po drodze jakieś niespodzianki bo wszystko się okaże po zabraniu się do roboty. Doliczając do tego jeszcze nowe uszczelki wyjdzie mnie to strasznie drogo. No cóż będzie nauczka na przyszłość, żeby jeździć po motocykl z mechanikiem, na szczęście tanio go wyrwałem... będzie na remont -] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkiel Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 jak mechanik stwierdził, że do wymiany pasek rozrządu to dobry z niego mechanik. Bo tam nie ma paska tylko łańcuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zabrałem się za motocykl pojechałem do mechanika i okazało się, że chyba trafiłem na minę.Mechanik na początku chciał podłączyć manometr i sprawdzić ciśnienie, później wyregulować gaźniki.Po odpaleniu stwierdził, że do wymiany mam na pewno pasek rozrządu wspomniał coś o poprzestawianych fazach (i nie wiadomo jak z napinaczem ale pewnie znając życie też) później zestawy naprawcze do gaźników dysze iglice, regulacja luzów zaworowych, regulacja gaźników, synchronizacja cylindrów o ile jeszcze nie wyjdą po drodze jakieś niespodzianki bo wszystko się okaże po zabraniu się do roboty. Doliczając do tego jeszcze nowe uszczelki wyjdzie mnie to strasznie drogo. No cóż będzie nauczka na przyszłość, żeby jeździć po motocykl z mechanikiem, na szczęście tanio go wyrwałem... będzie na remont -]Albo ten mechanik takie trelemorele opowiada, albo Ty nie zrozumiałeś :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiak59 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) Mój błąd z tym paskiem :) oczywiście, że łańcuch Taka naprawa wydaje się wam realna czy coś naciągane ? motocykl 56tys przebiegu przynajmniej tyle ma na liczniku Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez losiak59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi