seba87 Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Witam! Szukam kogoś z Piły i okolic kto posiada Yamahę Bulldog.Szukam, ponieważ zamierzam kupić sobie własnie ten sprzęt, a z racji wzrostu chciałbym się do niego przymierzyć.Mam nadzieję, że to przysłowiowe piwko załatwi sprawę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Bardzo ciekawy motocykl,bardzo rzadko spotykany. Miałem kiedyś okazje siedzieć ,mam 180cm,niesamowicie wygodne siedzisko. Znam kogoś kto może mieć taki sprzęt,jak coś się dowiem dam Ci znać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mir Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Seba możesz mieć problem z przymiarką. Z tego co się orientuję najbliżej buldogi są w Poznaniu i Bydgoszczy. Tak mnie ciekawi co jest powodem że zdradzić chcesz sukę. Ja to zrobiłem i chyba żałuję. Staram się jednak wrócić do suki i to do hajki. Na Google masz klub buldoga, podejrzewam że szybko zapniesz temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba87 Opublikowano 28 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Dzięki serdeczne Panowie :) Jacek - jakby co, podeślij proszę info w wiadomości Mir - powód jest prosty: moc, komfort i szybsze bicie serca na widok tej maszyny.Wydaje mi się, że dojrzałem do takiego motocykla i go chcę. Basta! :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giemul Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 odświeżę może kotleta . Jakieś opinie użytkowników o tym sprzęcie by się przydały .Panowie pogadajcie tu trochę o tych sprzętach . Się jakoś tak ciężko zastanawiam nad zakupem , a strasznie mało informacji . Co na co dzień denerwuje , co cieszy ? Odkryjcie trochę tajemnic tego modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Z tego, co pamiętam Barył dosiadał takigo. Staszek_s też zdaje się. Ale jakoś nie piali z zachwytu... Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Eee , piec z czopera w nakedzie . Troche mi to przypomina historię VX800 . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giemul Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Tego filma widziałem , w sumie nic konkretnego .Standard u Ostrego , koleś zakochany w swoim biku leje sobie wodę :biggrin: . Piec to może być zaleta dla mnie . Szukam czegoś do przeróby na wydumke w stylu ADV . Nie szukam wielkiej mocy . To może być ciekawa rzecz bo pozycja pasuje , silnik też . Musi być też mocna rama z tyłu a nie wiem jak tu z tym jest . Przód to całkiem inny by był , więc mały problem . Te wibracje mnie trochę niepokoją . Edytowane 26 Lutego 2015 przez giemul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Wibracje? To łagodny sprzęcik :P Spalanie w okolicy 5 litrów, na nie pamiętam jakich tłumikach chodził bajecznie (aż się nogi uginały, lepiej od Buell'a, porównywalnie do Termi w S2R). Jakby była troszkę większa moc to miód malina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giemul Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 ognia wystarczy , to nie ma być mistrz prostej :laugh: Gang ma niezły to fakt . Kurde , rzeczywiście mało tego jest . Ale i tak lepiej niż z poprzednim moim wyborem . Znaleźć VERSYS'a w tysiącu na używce to dopiero jest sztuka :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Pomijając notorycznie padający rozrusznik i średnią jakość wykonania (pękł tylny błotnik, tu i ówdzie łuszczyła się farba, pękła szybka szybkościomierza - ci Włosi!) jedyną konkretną wadą jest zestopniowanie skrzyni. Dość szybko obrotomierz wędruje w pobliże czerwonego pola, a blisko maksymalnej wkracza na nie. Czyli nie wykorzystuje się w pełni silnika. Właściwości jezdne fajne, wygodny, rozsądne zużycie paliwa.I myślę, że nie jest to alternatywa dla 1000 Versysa, ten ostatni to jednak znacznie lepszy turystyk, chociaż ustępuje stylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Jeden z fajniejszych motocykli na jakich miałem okazję jeździć. Zrobiłem na takim koło 9 koła kilometrów podczas sezonu. Bardzo fajnie prowadzący się sprzęt, świetne hamulce, bardzo wygodna pozycja dla mnie była (191 cm mam ), mało chlał wachy. Z wad jak już wspomniano - szybko kończył mu się oddech, ale do spokojnego pomykania polecam.Co do rozruszników - standardowa przypadłość viragopochodnych, można leczyć wbrew pozorom ;-). Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giemul Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) I myślę, że nie jest to alternatywa dla 1000 Versysa, ten ostatni to jednak znacznie lepszy turystyk, chociaż ustępuje stylem.ano nie jest nie jest , tylko znajdź Versysa używanego . Dla mnie VERSYS 1000 to wzorowy wzór motocykla . Tylko że u nas nie występuje , tylko nówki ( chociaż są teraz w tak dobrych cenach stare modele że czacha mi dymi ) W Reichu można znaleźć używkę ale też szału ni ma . Dla mnie to jakaś niezrozumiała dziwnota jest , że tak dobry motocykl nie jest sprzedawalny . DL mi nie siedzi bo jak się na to patrzy to czy bolą takie to paskudne , TDM też coś mi tam brakuje , GS1200 to porażka z tym silnikiem a na Multistrade czy TRACER'a to mnie chyba nie stać , dlatego szukam czegoś na wydumkę i sam sobie paszteta jakiegoś postawię , a co? Edytowane 27 Lutego 2015 przez giemul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Gdybym jeździł solo i nie obawiał się zawodności modelu, naprawdę zastanowiłbym się ponownie nad buldogiem. Ale ten rozrusznik to jednak kłopot, jak stuknie przy odpalaniu to aż człowiek się kuli. I mało pomaga tłumaczenie, że ten typ tak ma. Z tym że z fajnymi tłumikami, estetycznym "dziobem" pod silnikiem, jakimś aftermarketowym siedzeniem jest po prostu udany wizualnie, tu żadne podróżne enduro nie ma czego szukać (no może trójkolorowa multistrada), ale to cena x 5 w stosunku do buldoga.No i wszelkie kufry dość znacząco szpecą linię buldoga, warto pomyśleć o sztywnych sakwach, łatwo odłączalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giemul Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Przy takim piecu to nie dziwota że pada rozrusznik jak coś tam jest konstrukcuyjnie powalone . A co tam przeważnie leci w tym rozruszniku jak się już posypie ? Jest to naprawialne jak się ma ze sobą jakąś część ,czy wyrywa z mięsem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi