ucizze Opublikowano 7 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Mam pytanko wlałem zbyt duża ilość oleju tzn po rozgrzaniu motocykla jest ponad kreskę max w wizjerze. I moje pytanie czy odciągnąć to szczykawką czy może zostawić i nic z tym nie robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 (edytowane) http://motorcycleinfo.calsci.com/FilterStudy.html :icon_mrgreen: Nie no jaja jakieś, albo źle czytam: K&N 138 $12 62*.315*1.52 59 Nitrile Nitrile C+* C Made by Hi Flo. K&N zrobiony przez Hiflo?Zresztą jakość Hiflo nie gorsza "An average filter at a competitive price." :icon_biggrin: Edytowane 7 Października 2011 przez Iwo Cytuj To be happy add to your possessions but subtract from your desires Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Mam pytanko wlałem zbyt duża ilość oleju tzn po rozgrzaniu motocykla jest ponad kreskę max w wizjerze. I moje pytanie czy odciągnąć to szczykawką czy może zostawić i nic z tym nie robić? Odciągnąć Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emdżej Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Zobacz najpierw jak jest na zimnym silniku. Jeżeli olej mieści się w normie to jest ok. Przecież właśnie dlatego poziom oleju sprawdzasz na zimnym silniku (w większości motocykli - wyjątek z tego co wiem to moto z suchą miską olejową jak np TDM850) Co do oleju do wg mnie nie ma za dużej różnicy czy będzie to 15w-50 czy 10w-40. Ten pierwszy zapewnia dobre właściwości przy temperaturach -15 stopni C (w stosunku do -20 przy 10w-40). Więc jeśli ktoś jeździ w dodatnich temperaturach tylko nie powinien odczuć różnicy między rozruchem przy oleju 10w-40 i 15w-50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Mam pytanko wlałem zbyt duża ilość oleju tzn po rozgrzaniu motocykla jest ponad kreskę max w wizjerze. I moje pytanie czy odciągnąć to szczykawką czy może zostawić i nic z tym nie robić? Jak różnica nie jest większa niż te 0,3 litra ponad górną kreskę (wlewałeś to chyba wiesz) to olej. Cytuj To be happy add to your possessions but subtract from your desires Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Odciągnąć i to jest prawidłowa odpowiedź Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucizze Opublikowano 7 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 na zimnym jest w normie. A na ciepłym jest troche więcej niż max dopuszczalny. CZy na zime tak moge zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Mozesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emdżej Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Jak dla mnie wszystko jest ok, skoro na zimnym masz olej w normie. Wiadomo, że ciepły olej zwiększa swoją objętość stąd takie kwiatki. Przez zimę to możesz mieć oleju pod korek i tak nie jeździsz;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucizze Opublikowano 7 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 tak take ale czy to nie szkodzi? mam zamiar przed zima wymienić płyn chodzący oraz płyne hamulcowe nasmarowac łancuch olej zrobiony zatankowac do pełna zakleić rurę wydechową przykryć moto i do wiosny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 (edytowane) Zobacz najpierw jak jest na zimnym silniku. Jeżeli olej mieści się w normie to jest ok. Przecież właśnie dlatego poziom oleju sprawdzasz na zimnym silniku instrukcja obsługi prawdę ci powie. jak na razie we wszystkich pojazdach jakie miałem (motocykle i samochody) było podane mierzenie na ciepłym, nie gorącym ale ciepłym silniku mniej wiecej 10-15 min po jezdzie. poziom oleju ma sie mieścic pomiedzy min a max i wszystko co powyzej jest niekorzystne dla silnika. Edytowane 7 Października 2011 przez bart_b Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi