Marcin19 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Witam chciałbym poznać opinie o tym motorze , czy może ktoś coś napisać w stylu co się często psuje na co zwracać uwagę itd. Pozdrawiam Marcin19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Jak nie będziesz katował to nic się nie popsuje. A jak będziesz katował to wszystko się posypie. Najpierw skrzynia biegów pójdzie. RF to dobre sprzęty ale trzeba dbać i szanować. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Set3 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Problemem w RF jest dostanie wypełnienia owiewek przednich, szczególnie z lewej strony.Schowki przy przedniej owiewce tak samo osłonki wlotu powietrza tzw żeberka. Dlatego trzeba uważać przy stawianiu motocykla na stopce bocznej. Mi się delikatnie położył na kose i miałem sporo problemów. A tak to świetny motocykl. Polecam. Cytuj Sklep www.netbiker.pl. Sprzedaż części do motocykli.Zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoodent1 Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Chłopie masz dopiero 20lat i taki mocny motocykl?Czy twoje doświadczenie jest już na tyle duże? Cytuj http://www.youtube.com/user/stoodent1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 W 2 RFach które znałem pękła rama. Zapomni o gumowaniu. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin19 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) mam 20 lat z motorami mam doświadczenie od 8 roku życia jeździć już umiałem jak miałem 13 lat :) a motor służy jako turystyk w trase a nie na stunt to było poza tematem .pomimo tego iż mam doświadcznie z motocyklami ciągle się uczę, a niema umie dobrego mechanika a Tata mój z którym zakochani jesteśmy w motocyklach też niema pojecia o zagadce o której napomknę zaraz ,ostatnio z kolegą robiłem sobie małą trase 200km i zauważyłem u siebie w maszynie taki problem (2dni wcześniej nie było tego) jak dochodzę do 3 tysięcy obrotów to motor tak jakby się dławił i wydaje dźwięk bulgotu ale gdy dojdzie do 4.5-5 tyś. to wszystko gra co może być problemem tego ? a co do tego że RF łamliwe to udało mi się położyć już na boku ale dosłownie położyć delikatnie i mam małą ryske zlewe str . udało mi sie to tak że stawiałem na bocznej nóżce i źle rozłożyłem ja najwyraźniej i zaczoł mi opadać ale już był pod takim kontem że nie udało mi się go wyszarpnąć do góry wiec położyłem go powoli do końca i podniosłem z gleby . Edytowane 8 Listopada 2011 przez Marcin19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Czy czasem przegrody w tlumikach nie poszly na spacer ?Czy masz oryginalny filtr powietrza z oryginalnym i szczelnym pudlem na ten filtr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) O pekajacej ramie w RF slysze pierwszy raz. Generalnie w 900 nie wiele sie moglo zepsuc. A co do padajacych skrzyn to chyba dotyczylo to tylko modelu 600. Ale ja sie tam nie znam, kiedys tylko troche jezdzilem. Czytales?? http://www.motogen.pl/laboratorium/testy-motocykli-uzywanych/suzuki-rf-900-zapomniany-i-niedoceniony,art39.html Edytowane 8 Listopada 2011 przez ivan161 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 RF900 ma jedna mordercza usterke - wypalenie / zuzycie zaworow.Sprzedawane sa tylko w kompletach po $ 1000.- za komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin19 Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Ivan161 dzięki za link nie czytałem :) co do tłumików i filtra trzeba będzie zobaczyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz89 Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Ja stawiam na zasyfione/rozregulowane gaźniki. Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LupoRF Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Witam chciałbym poznać opinie o tym motorze , czy może ktoś coś napisać w stylu co się często psuje na co zwracać uwagę itd. Pozdrawiam Marcin19 Moja skromna opinia mówi że jest to bardzo fajny i nieczęsto widywany motocykl o zypełnie niecodziennym wyglądzie charakterystycznym dla swojej epoki, zabudowany jak kolej trans-syberyjska najczęściej z licznymi bliznami i połamanymi owiewkami które przez lata użytkowania nie jedno pokazują. 1 zasada mechaniki z czasem wszystko sie popsuje. To dość wrażliwe motocykle i nie nadają się do szaleństw. RF900 nie należy do lekkich ale fajnie sie prowadzi. Edytowane 9 Stycznia 2012 przez LupoRF Cytuj kręciciel obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin19 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 ostatnio nic Ciekawego nie napisałem , co to motocykla RF-ka ostatnio jak postanowiłem się przejechać to oczywiście nagrzana najpierw została dość dobrze potem jak próbowałem ruszyć to nie chciała jechać i prawie że gasła i strasznie szarpało potem zgasiłem ją odpaliłem na chwile na wolnych obrotach pochodziła z 3-5 min i śmigała jak ta lala bez żadnego zająknięcia , zgasiłem na 10min i znowu zaczęła dziwnie chodzić ale już nie szarpała jak dawałem jej gazu dość (chciałem być dynamiczny tak to ujmę ) to zachowywała się tak jakby się dławiła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Poczekaj na zdecydowane ocieplenie i wowczas zacznij jezdzic.Kilka razy w rure i wszystko jej przejdzie. Teraz jak jezdzisz od przypadku do przypadku to ciagle bedzie cos nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin19 Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 ok dzięki , sprawdzę teorie na pewno ! a wina też mogą być świece ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi