solidna Opublikowano 2 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2004 Posiadam Kawasaki ZXR 750 rok.89 -i hałasuje łańcuszek rozrządu jak mozna własnymi siłami bez pomocy mechanika spróbowac go napiąć napinaczem ,co trzeba zrobić i czy to bardzo trudne abym się tego podjął osobicie. Co konieczne trzeba rozebrac aby to zpróbować zrobić ??Prosze o pomoc bo koszt wymiany jest dość duży!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 2 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2004 Przypyszczam że masz automatyczny napinacz łańcuch rozrzadu, więc niebardzo jest sposobnośc aby go napiąć. Prawdopodobnie skończyły się możliwości sprężyny i nie mozę już bardziej wypchnąć trzpienia napinającego. W sumie to na chama to można by wypchnąć go ręcznie, ale jest to rozwiązanie chwilowe i w sumie to bym go raczej nie polecał, chociaż znam ludzi co całkiem sporo w ten sposób naśmigali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2004 Najlepiej wymienić. Samemu się nie da bez dobrych narzedzi i zakuwarki (część = większośc serwisów jej nie ma i nawala przecinakiem, ja na szczęście dysponuję takim urządzeniem). Można liczyć na to, że napinacz sam zaskoczy, ale najlepszym wyjściem jest jednak wymiana łańcucha - jest wtedy spokój na kilkadzisiąt tysięcy, prawidłowo ustawione fazy rozrządu. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solidna Opublikowano 5 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 Nie wiem czy mam automatyczny napinacz ale od strony silnika w strone gaźników jest wypust zakończony nakrętka ,możesz mi powiedzieć czy to jest automatyczny czy manualny i ewentualnie jak mogę to zrobić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 Trzeba wiedziec jaki to typ konstrukcji napinacza, zeby zaczac cos robic.Musisz znalezc albo serwisowke, albo zapodac b.dobre jakosciowo zdjecie tego napinacza na forum.Wowczas dopiero mozna cos ci poradzic. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 5 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 Witam, Ulitowałem się nad tobą:D. Aby przybliżyć ci różnice konstrukcyjne napinaczy manualnych i automatycznych zeskanowałe ci manuala (część)od mojej XJ 650. Są tam schematy oraz opis napinania. Zrobiłem to w PDF. Mam nadzieje że to ci pomoże. Aby ściagnąc ten plik wejdz na. www.edysk.com.pl zaloguj się jako: login: idahodapassword: 12kill sciagnij z tamtąd plik: napinacze.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solidna Opublikowano 8 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2004 Wiem juz że posiadam manualne ustawienie napinacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 8 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2004 To napinaj i napisz czy są jakieś efekty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 9 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2004 może to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi