Strzalek Opublikowano 3 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2004 Mozna zrobic cos takiego co bedzie zliczalo jakies iskry w silniku czy cos takiego ale to nie bedzie zbyt dokladne Własnie takie są dokładne. Teraz w wiekszości samochodów już nie ma napedu na linke tylko poprzez imulsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 4 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2004 Hmm jak tak to sory pomylilem sie :D Nie bylem pewny na 100% to napisalem chyba :PPPPPzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 4 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2004 Aha' date=' no to moja rozczochrana jest juz spokojna o prędkość :D. Tłumik sobie i tak kupie bo kozacko wygkąda , a miałem sie zapytać o obrotomierz. Widziałem w lokalnym sklepie takie cuś i pytanie brzmi: czy moge to jakos zamontowac jeśli moj simak seryjnie nie miał obrotomierza? Fotki rumaka niebawem ;p (jak telekompromitacja sie spręzy i przywiezie mi wreszcie dsl). pozdro 600[/quote'] Mozna, tylko musisz kupic do tego dekiel od sprzegła i napęd, ale się da to założyc oczywiscie jak masz silnik od S51 Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 4 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2004 ale się da to założyc oczywiscie jak masz silnik od S51 To w wózkach inwalidzkich duo S50 nie mieli obrotomierza?? :D Szkoda, myślałem, że kiedyś sobie coś takiego zamontuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 4 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2004 A tak apropo tych wózków inwalidzkich duo S50, bajer był był gdyby do takiego wsadzić silnik RZT: 120ccm i 6 biegów. Można by ostro po mieście takim szaleć. To by dopiero była jazda :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 4 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2004 ale się da to założyc oczywiscie jak masz silnik od S51 To w wózkach inwalidzkich duo S50 nie mieli obrotomierza?? :D Szkoda' date=' myślałem, że kiedyś sobie coś takiego zamontuje. Pozdrawiam[/quote'] Ale ty nie masz silnika od wózka DUO tylko od Simsona S50 Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 4 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2004 W tych simsona duo silnik był cały pozaokrąglany, jak w simsonach schwalbe. A S50 miały już ten normalny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 4 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2004 No, ale do S50 obrotomierz nie podejdzie? A S50 miały już ten normalny ?Z zewnątrz silnik się różni inną głowicą i lewym deklem. Jest w nim trochę inna konstrukcja skrzyni biegów, poza tym chyba bez zmian. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 5 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 No' date=' ale do S50 obrotomierz nie podejdzie? A S50 miały już ten normalny ?Z zewnątrz silnik się różni inną głowicą i lewym deklem. Jest w nim trochę inna konstrukcja skrzyni biegów, poza tym chyba bez zmian. Pozdrawiam Różnił sie głowicą, cylindrem (tylko kształtem żeber, tłok i kanały były takie same), z prawej miał wentylator i jakby 2 dekle, kształtem karterów też sie różnił, no i miał półautomatyczne sprzęgło. S50 miały silnik okrągły. Tak wygląda klasyczny (ten ma podniesiony tył) Simson S50 Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi