Goliat_97 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Witam, mam mały problem. Szukałem na google, ale tam nic nie znalazłem odpowiedniego... A sprawa wygląda następująco:Brat kupił simsona jakieś 5-6 lat temu. Mam spisaną umowę i dowód rejestracyjny. Problem w tym, że nie został zarejestrowany na brata, i do tej pory, jest na tamtego gościa... Brat płacił kiedyś OC, ale chyba tylko na samym początku.. ;D Idzie zrobić tak, żeby nie zapłacić kary, za to, że w 30 dni po kupnie go, nie został przerejestrowany na brata, i nie płacić zaległego OC ? Z góry dziękuję, i sory, jeżeli nie w tym dziale umieściłem, ale jestem tutaj nowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 A nie można przepisać umowy? KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 A nie można przepisać umowy? Rozumiem, że masz na myśli wcześniejsze znalezienie poprzedniego właściciela? Bo jeśli coś innego to zastanów się następnym razem zanim coś takiego napiszesz... lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Tak, mam na myśli znalezienie właściciela. KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goliat_97 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) No nie wiem... Myślałem, żeby spisać umowę, i podpisać się za tego gościa, bo i tak tego nie sprawdzą... Ale jak z OC w razie czego ? ... Czytałem, że można iść do obojętnie jakiego agenta, kupić OC, i rejestrować. Wtedy nie doczepią się do nie ciągłości płacenia...Tylko jak to będzie wyglądać, kiedy pokażę im umowę z przed 5-6 lat... ? Myślałem, żeby spisać umowę z bratem, i iść z dwiema, ale może lepiej podrobić podpis tego gościa, i iść z jedną ? Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez Goliat_97 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zaraz przyjdzie KS i cię znajdzie po IP. Następnie zapoda twoje dane na policję. Za podrobienie umowy, grozi 5lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goliat_97 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Ja tylko głośno myślałem... ;O Więc co robić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zaraz przyjdzie KS i cię znajdzie po IP. Następnie zapoda twoje dane na policję. Za podrobienie umowy, grozi 5lat Hehe, tak znajdzie po IP zwłaszcza jak piszesz z firmy gdzie za NAT-em jest kilkaset osób pod jednym IP. Oczywiście w takim wypadku wszystkich wezwą na przesłuchanie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) No nie wiem... Myślałem, żeby spisać umowę, i podpisać się za tego gościa, bo i tak tego nie sprawdzą... Ale jak z OC w razie czego ? ... Czytałem, że można iść do obojętnie jakiego agenta, kupić OC, i rejestrować. Wtedy nie doczepią się do nie ciągłości płacenia...Tylko jak to będzie wyglądać, kiedy pokażę im umowę z przed 5-6 lat... ? Myślałem, żeby spisać umowę z bratem, i iść z dwiema, ale może lepiej podrobić podpis tego gościa, i iść z jedną ? Jak masz ochotę Goliat pisać o swoich zamiarach przestępczych to się najpierw zastanów dzieciaku. Hehe, tak znajdzie po IP zwłaszcza jak piszesz z firmy gdzie za NAT-em jest kilkaset osób pod jednym IP. Oczywiście w takim wypadku wszystkich wezwą na przesłuchanie. :)Nieważne za natem czy nie, nie w tym rzecz. Zajebią jednemu albo drugiemu sprzęt, przebiją numery i będą pisać umowy z podrobionymi podpisami a potem płacz bo na forum porady przeczytali. Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez _Monter_ lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goliat_97 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 No dobrze, to co proponujesz zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Odnaleźć sprzedawce i spisać umowę. Tyle w temacie moim zdaniem. KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goliat_97 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) A jak z nim spiszę umowę, to jak z OC ? Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez Goliat_97 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 zapłacić zaległe oc i isc normlanie rejestrować z tym co masz http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Jeśli nawet odnajdziesz poprzedniego właściciela , to zaległe OC i tak trzeba będzie zapłacić.Albo zrobisz to Ty , albo będą ścigać poprzedniego właściciela.Jak myślisz co się wtedy stanie?Poprzedni właściel przedstawi umowę spisaną kilka lat temu i zacznie sie młyn o podrabianie dokumentów.Zresztą jeśli poprzedni zachował się prawidłowo to już dawno zgłosił sprzedaż w wydziale komunikacji i u ubezpieczyciela.W takiej sytuacji każda kombinacja z umowami grozi sprawą sądową o podrabianie dokumentów!Zastanów się więc dobrze zanim zrobisz coś głupiego.Jedyne co możesz zrobić to ponegocjować z ubezpieczycielem o umorzenie części składek.Jeśli chodzi o wydział komunikacji , to wprawdzie istnieje obwiązek przerejestrowania pojazdu w ciągu 30 dni ale ustawodawca nie przewidział żadnej kary za jego niedopełnienie - z tej strony więc nic ci nie grozi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goliat_97 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 A nie da się tego jakoś obejść ? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi