_Monter_ Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 To nawet się nie zastanawiaj bo Twój obecny mechanik robi Cię w konia.Od gadania i teorii motocykl się nie naprawi, trzeba coś rozkręcić i również mieć pojęcie. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 wczesniejsze moto naprawil mi dobrze i bylem zadowolony ale to byla rzedowa a nie v2 w sumie masz racje jak sie daje krecic kluczem to rozrusznik powinien tym bardziej gdyz jest wieksza sila krecenia ma on niz czlowiek w reku.jutro moze mi sie uda do niego zajechac i stoczyc walke.tylko sam nie wiem z jaka sila powinien mniej wiecej obracac sie silnik v2 bez swiec nie mam z czym porownac bo w rzedzie kreci sie lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zacznij od podmiany aku, Bo tutaj mi się wydaje, tkwi problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 ok tak zaczne i zobaczymy co sie bedzie dzialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 i zacznij czytać ze zrozumieniem to wszystkim będzie lżej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) hehe dzieki ja nie umiem opisywac ale dzis bylem przed chwila podlaczaja akumulator na krotko i sie dzieje podobnie jutro maja sprawdzic rozrzad ale przy tym tez bede jak bedzie to robil Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez bubuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Najpierw niech wyjma rozrusznik i zaniosa do elektryka naprawiajacego rozruszniki, zeby go sprawdzil.Potem mozna sprawdzic mechanizm wlaczania rozrusznika, czyli sprzeglo jednokierunkowe, czy tam cos nie blokuje. Pomysly z przylapaniem na panewce i zlym ustawieniem rozrzadu to troszke za daleko wyciagane wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 to sprzeglo jednokierunkowe to bendyks?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toOczeQ Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Za szybko stawiasz duże kroki. Leć pierw po kolei. Może się okazać że to jest właśnie rozrusznik, a rozbierzesz 3 razy moto, za co będziesz bulił mechanikowi, bo on Cie na to naciąga właśnie. Zrób tak jak mówi Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Bendiks to nazwa wlacznika elektromagnetycznego rozrusznikow typu samochodowego, choc Virago ma podobne.W wiekszosci motocykli jego role pelni sprzeglo jednokierunkowe zamontowane w rotorze alternatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brutus333 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Niech Ci ciemnoty nie ładują z rozrządami i zatartymi panewkami, trzeba rozrusznik sprawdzić a nie doktorat pisać. Znałem kiedyś takiego magika, władował mnie w koszty za coś czego nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 panowie dzis stanalem nad nimi i przy mnie rozkrecili wiec sytuacja jest tak fakt jak sie wyjmie rorusznik i sie podlaczy pod akumulator napiecie na nim spada i jak drogi sie podlaczy jest to samo ale po wyjeciu wraz tak lekko nie chodzil wal.ale jak sie zdjelo dekiel od strony alternatora wyjeciu go. i tam sa takie trzy zebatki w jedna wchodzi rozrusznik droga przekazuje obrot rozrusznika na trzecie ktore jest na wale.i po wyjeciu tych zebatek i poruzeniu tej najwiekszej na wale wszystko odpuscilo i wal sie kreci duzo lzej normalnie ja tak twierdze i oni tez. wiec pewnie siadlo to sprzeglo jednokierunkowe. ale jutro jade i zobaczymy czy to poprostu chwilowa sytuacja ze przez przypadek sie zblokowalo czy sie poprostu wysypało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 panowie po zmianie rozrusznika i akumulatorapo przekreceniu przez rozrusznik silnik kreci kreci az w pewnym momencie staje mozecie mi powiedziec co moze byc tego przyczyna juz sam nie wiem, moze to sprzeglo rozrusznika tak blokowac watpie bo po zablokowaniu zebatka rozruchu w jedna strone sie kreci a w droga nie i nie wiem co robic.Mechanik jutro wyjmuje silnik mowi ze musi go cos w srodku blokowac tylko co moze go blokowac. Teraz przypuszczam ze to nie wal gdyz wydaje mi sie ze jak by on sie zatarl to by wogole silnik nie ruszyl. a wy co sadzicie na ten temat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Jak rozbierze to sie dowiesz. W sumie co tu gdybać. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 panowie po zmianie rozrusznika i akumulatorapo przekreceniu przez rozrusznik silnik kreci kreci az w pewnym momencie staje mozecie mi powiedziec co moze byc tego przyczyna juz sam nie wiem, moze to sprzeglo rozrusznika tak blokowac watpie bo po zablokowaniu zebatka rozruchu w jedna strone sie kreci a w droga nie i nie wiem co robic.Mechanik jutro wyjmuje silnik mowi ze musi go cos w srodku blokowac tylko co moze go blokowac. Teraz przypuszczam ze to nie wal gdyz wydaje mi sie ze jak by on sie zatarl to by wogole silnik nie ruszyl. a wy co sadzicie na ten temat?? Ja sądzę, że jest tam jakiś problem z kontaktem. Gdzieś jest problem w przepływie prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi