Zikko Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 (edytowane) Zamontuj glosniejszy wydech to nie bedziesz slyszal jak koles sie drze. W tłumie 100 osoób zawsze znajdzie sie jeden pajac któremu coś bedzie przeszkadzć, widze moralizatorzy sie odezwali a sami pewnie nap**dalali jak byli młodzi :D To czy masz badz nie kask i swiatla to nie ma znaczenia, to nie jest droga publiczna co mozna/nie mozna decyduje wlasciciel terenu. Jezli wlascicielem terenu jest instytucja panstwowa to psy mogą interweniowac. Najwyzej frajer zadzwoni na policje lub straz miejska oni przyjada cie przegonic. Edytowane 21 Lipca 2011 przez Zikko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 (edytowane) Ostatnio rozmawiałem ze znajomym z PZU i badałem w temacie różnych prawno ubezpieczeniowych zagadnień... Jak to jest z jazdą bez prawka, oc, przeglądów itp. Wg mnie w twoim wypadku, jeśli nie poruszasz się po drodze publicznej, to kwestie prawną masz czystą. Inna sprawa że nie jesteś właścicielem/zarządcą boiska. Wydaje mi się że jedynie osoba pełniąca tę funkcję może Cię wyprosić z tegoż obiektu, wtedy jeśli nie posłuchasz może Ci problemu narobić np. twierdząc że je dewastujesz ;) Jeśli chodzi o OC to w tym wypadku jest to ubezpieczenie dobrowolne i policji nie obchodzi czy je masz czy nie - dopóki nie wjedziesz na drogę publiczną. Ewentualnie podejdź do dyrektorki i się zapytaj czy możesz sobie tam jeździć. Jak pozwoli to sprawa załatwiona. Edytowane 21 Lipca 2011 przez 4jku Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Bo jak głośno chodzi to weź to troche ucisz bo to dla nikogo nie stanowi przyjemności słychać jak sie takie coś drze. Daj ludziom żyć w spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Ścisz trochę tłumik. Zapytaj się dyrektora szkoły o zgodę na jazdę po boisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Zapytaj się dyrektora szkoły o zgodę na jazdę po boisku. Już to widzę :D Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Bez kitu, ludzie po co da dyskusja. Gość ewidentnie głupieje komuś pod oknami, ewidentnie w miejscu nie przeznaczonym do tego. Ja się dziwię że miśki jeszcze się tan nie zjawiły ustawić go do porządku. Zastanawiam się czy komuś z was podobało jak by jakiś małolat wył dwusuwową pięćdziesiątką pod oknem godzinę albo i dłużej ? Później dziwić się , że robią nagonki na motocykle crossowe i quady. Że nie wydają zgody na powstanie torów i miejsc do jazdy jak takie pajace skutecznie to uniemożliwiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilolo Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 (edytowane) Też miałem taki, przypadek w którąś sobotę po południu . Z kolegą jeździliśmy po nieużytku, bo była fajna skocznia i sobie skakaliśmy , przyszedł koleś który grzecznie powiedział żebyśmy pojechali bo przeszkadza mu zapach spalin, oraz hałas. Grzecznie powiedzieliśmy że będziemy przyjeżdżać tylko w tygodniu i czasem w sobotę , powiedział "to jak chłopaki , umowa stoi?" my się zgodziliśmy żeby nie robić sobie wrogów ,nie robić złego wizerunku motocyklistom i chłopakom w naszym wieku :icon_biggrin:. Trzeba iść na kompromis , a jeżeli facet na nic się nie zgadza to jeździj dalej , jeśli przyjedzie policja to weźmie to pod uwagę że próbowałeś dojść do konsensusu :icon_biggrin: pozdrawiam :crossy: Edytowane 22 Lipca 2011 przez Kamilolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mor Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 I dlatego mam już niecałe 4 ha gruntu po środku niczego, tylko jeszcze crossa muszę kupić jakiegoś do nauki... Mogą mnie w odwłok cmoknąć, jak pałuję poza ciszą nocną na swoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabeł Piszczałka Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 I dlatego mam już niecałe 4 ha gruntu po środku niczego, tylko jeszcze crossa muszę kupić jakiegoś do nauki... Mogą mnie w odwłok cmoknąć, jak pałuję poza ciszą nocną na swoim. i dlatego kupiłem Kolege Transalpa, bo mieszkam w części jaworzna gdzie są same pola i lasy :crossy: :crossy: gdyby ktoś był z okolic to moge mu wykreślić na mapie naprawde fajną trase leśnymi ścieżkami od Jaworzna do samej Sierszy(znajdzie się nawet rzeczka do przejechania) :crossy: :crossy: aż się łezka w oku zakręciła... :blush: Cytuj Dlaczego na świecie żył i czego chciał, dokąd dążył, komu służył - sam nie wiedział. Służył stepom, wichrom, wojnie, miłości i własnej fantazji. Primum non nocere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabeł Piszczałka Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Człowieku przecież to było 4 lata tamu, gdzie każdy miał komórkę, konsolę, naszą klasę i oglądał Plebanię.To były czasy, ja pier.. 100% szyku bez stylistów :notworthy: :notworthy: Cytuj Dlaczego na świecie żył i czego chciał, dokąd dążył, komu służył - sam nie wiedział. Służył stepom, wichrom, wojnie, miłości i własnej fantazji. Primum non nocere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilolo Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 (edytowane) Yuby dla Ciebie to mało ale dla mnie to dużo, bo bardzo się przez te 4 lata w moim życiu zmieniło, i wieku 10 lat nie miałem konsoli i komórki(nie rozumiem po co dzieciakom w tym wieku komórka,do gier?) , naszej klasy i nie oglądałem plebani. :icon_eek: :icon_biggrin: Dobra nie róbmy OT ale przyznam YUBY-100% szyku bez stylistów :notworthy: :notworthy: :biggrin: Edytowane 22 Lipca 2011 przez Kamilolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi