mariusz52301 Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Witam wszystkich Kolegów i Koleżanki. Mam takie pytanie czy może ktoś wie gdzie mogę dostać ( kupić ) regulator napięcia do suzuki gsx 600 f.Powiem szczerze, przeszukałem całe allegro i takie tam inne stronki ale nic, co tam jest to nie to . Poszukuję regulatora napięcia do alternatora DENSO 31400-19C02 bo prawdopodobnie mam taki. Czy może ktoś wie dzie mogę go dostać.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robik64 Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 (edytowane) Witam wszystkich Kolegów i Koleżanki. Mam takie pytanie czy może ktoś wie gdzie mogę dostać ( kupić ) regulator napięcia do suzuki gsx 600 f.Powiem szczerze, przeszukałem całe allegro i takie tam inne stronki ale nic, co tam jest to nie to . Poszukuję regulatora napięcia do alternatora DENSO 31400-19C02 bo prawdopodobnie mam taki. Czy może ktoś wie dzie mogę go dostać.. PozdrawiamAlternator GSX 600F to alternator z wzbudzeniem obcym(zasilanym i regulowanym prądem uzwojenia wirnika). Jego budowa i działanie jest zbliżone do działania altków samochodowych. Pokusiłbym się nad zastosowaniem dużo tańszego niż fabryczny, elektronicznego regulatora samochodowego np. od PF 126p wyposażonego w alternator. Dużo to tańsze rozwiązanie, zasada działania taka sama i efekt taki sam. Jedyna niedogodność to problem z mocowaniem go w altku. Można go wyprowadzić na przewodach poza alternator, przymocować do ramy w pobliskim miejscu i sprawa jest załatwiona. Ten sam alternator(różni się tylko obudową i mocowaniem do silnika) występuje w samochodach Suzuki Alto i Suzuki Swift3 więc oryginalne regulatory poszukaj w sklepach tych producentów samochodów bądź na witrynach allegro dotyczących tych aut.Pozdrawiam Edytowane 16 Lipca 2011 przez robik64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 ja mam w swoim sprzecie tak zrobione, dodatkowo worze drugi regulator w schowku. W razie awarii wymiana zajmuje mi 15 min i potrzebuje tylko jednego śrubokręta. Samochodowy reg. to koszt ok 20 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz52301 Opublikowano 16 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Witam i dziękuję za odpowiedź. Koledzy a może macie jakiś schemat choćby odręczny , bo nie ukrywam że jestem laikiem w tych sprawach. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 (edytowane) KLIKPowiedz czego nie rozumiesz z tego schematu to wtedy będę wiedział co Ci napisać. poza tym będziesz miał kontrolkę ładowania.Teraz tylko pytanie czy mostek prostowniczy masz w altku czy też jest elementem regulatora.Napisz co wiesz lub wrzuć skan serwisówki ze schematem altka. Edytowane 16 Lipca 2011 przez _Monter_ Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz52301 Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Witam u mnie z alternatora wychodzą 2 kabelki a w schemaci od Ciebie jest ich co widzę klka. Przesyłam schemat instalacji. może tu coś będziesz widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz52301 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Witam Koledzy ponownie problem rozwiązany. Jakby ktoś potrzebował pomocy z regulatorem napięcia. to jak w dym do mnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwyrol Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam. odkopuje trochę temat, ale mam pewien problem: podłączyć żółty przewód do "+" na stale? przez a zielony do wzbudzania przez zarowke?? masę natomiast wiadomo. Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez Zwyrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi