vx800 Opublikowano 12 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2002 Witam,Często jeżdżę z pasażer ... ką. Motocykl zachowuje się wtedy zupełnie inaczej, niż przy samotnych lotach. Mimo, że VX jest ewidentnie dwuosobowy i zapewnia niemalże równouprawnienie kierowcy i pasażera w kwestii komfortu, to jednak obserwuję pewne znaczne różbnice w jeździe.Jakie są wady?Spadają osiągi, prawdopodobnie wzrasta zużycie paliwa, trzeba jechać wolniej i ostrożniej (bo inaczej bolą plecy od kułaków) ...Zalety?Największa, to ... nie napiszę, każdy wie. Następna: O wiele trudniej zablokować tylne koło hamując tylnym heblem. Napiszcie, jak Wasze sprzęty reagują na dociążenie drugą parą pośladków. Znoszą to dobrze, czy mają problemy? Jakie?Może zrobimy listę wad i zalet jazdy z i bez pasażera/ki Pozdróweczka. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 12 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2002 Dla mnie największa wadą przewożenia pasażera - pasażerki jest podwyższenie środka ciężkości i z związku z tym trudniejsze do opanowania zachowanie motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 12 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2002 Na Rusku jest to rzeczywiście problem. Moja Pasażerka nazywała swoje miejsce na Uralu "bocianie gniazdo", a raz nawet skręciła nogę ssiadając z niego.... te kobiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 12 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2002 Tak więc teraz po przeróbce po zimie będzie solo. No ale zostawię możliwość przykręcenia siodełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spawacz Opublikowano 12 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2002 Największą udręką podczas jazdy z pasażer...ką jest jej podskakiwanie na wybojach. Przy sztywnym zawieszeniu jest to spory problem bo często przy hamowaniu na nierównej drodze ląduje na moim siedzeniu, albo zjeżdża na boki przez co tracę stabilność. Jednak preferuję jazdę solo, a z pasażer...ką to wolę w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimo_ck Opublikowano 12 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2002 Nie mowiąc już o braniu na siebie odpowiedzialności za pasażera.Dobrze,jeli pasażer wie jak ma się zachować na zakrętach i w ogóle w czasie jazdy.Bardzo nie lubię,jak nagle podczs jazdy zaczyna mi rzucać tyłem,bo właśnie basażer się wierci,obraca itp.W moim Junaczku na jazdę z pasażerem są wg.mnie za miękkie tylne amortyzatory,więc na przyszły sezon włoże sobie chyba jakieś twardsze sprężyny.To chyba tyle.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 12 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2002 Poza tym jeżeli pasażer się wierci i wychyla to jest całkiem przerąbane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORSUKLES Opublikowano 12 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2002 Hmm Zanim wziąłem pasazera na motor objaśniłem mu kilka rzeczy........najważniejsza to, aby podczas jazdyn na zakrętach utrzymywał ten sam kąt nachylenia, a nie obracał się w przeciwną strone. Wada to spadek mocy motocykla, wiadomo ze należy bardziej uważac (jak jeżdze z koleżanka :-) lub wziąłem na przejażdzke młodsze kuzynki jechałem o 85% ostrożniej, nie wyprzedzałem itp.) Jadąc z pasazerem w dalszą trase jest lepiej według mnie, mozna se pogadac :-) i w ogóle jest raźniej ale ja i tak preferuje jazdę solo w kilka motocykli......... POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 12 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zaleta jazdy z pasazerka jest to, ze zawsze moze Ci sie zepsuc motocykl gdzies w lesie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 12 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2002 Nie jest źle. Rzeczywiście dociążone jest tylne koło, ale mam wrażenie, że przód zachowuje się mniej stabilnie. Może to tylko wrażenie i jest to kwestia wyższego środka ciężkości. Co do samych pasażerów... no cóż mówię: rób co ci każę albo tego nie przeżyjemy :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORSUKLES Opublikowano 13 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2002 A zdazyło Wam się, aby pasazer spadł :?: :?: :?: -Ja jadac z kolega do dzis nie wiem co On robił jechalismy 45 km/h może 50 nagle buch......nogi jeszcze na podnóżkach a dupą szlifuje........hmm co było tego przyczyną do dzisija nie wiem i sie chyba nigdy nie dowiem......(motor był klasy 50 cmm :-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 13 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2002 Przyznaj się . :D Pewnie jechałeś jak szatan i kumpel wolał zeskoczyć niż dalej jechać z tobą. :D :D :D :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 13 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2002 Pasażera trzeba przeszkolić i ostrzec, że w razie niesubordynacji nie będzie mowy o wożeniu. Ja na moją pasażerkę nie narzekam ... czasem się wierci, ale rzadko. Myślę, że to kwestia wprawy - jak ze wszystkim.A co do odciążonego przodu, to VX nie sprawia z tym żadnych problemów. Nie odczuwam "lekkiego" przodu. Kwestia konstrukcji. Pozdro dla kierowców i pasażerów/ek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudłaty Opublikowano 13 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2002 Moja pasażerka, nie robi mi nigdy problemów, jest profesjonalnie przeszkolona :D Tylko czasami marudzi , że ją tyłeczek boli po dłuższej trasie :D) Po mieście za to lubię jeździć sam. Cytuj http://www.motozloty.com Informacje o zlotach motocyklowych https://www.facebook.com/motozloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 13 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2002 Kudlaty zawsze po dluzszej jezdzie mozesz zrobic masaz tej czesci ktora ja boli :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi