ficcal Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Witam, tak jak w temacie podczas zwiększania obrotów mam wrażenie że coś w przedniej owiewce w okolicy liczników tak jakby wpadało w rezonans i brzęczy.Dzieje się tak zarówno podczas postoju jak i jazdy więc nie powoduje tego raczej wiatr. Hałas zaczyna się gdzieś od 5-6tyś. obrotów. Co to może być? spotkał się ktoś z czymś podobnym w GPZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raceteam Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Ja mialem pododny problem ale w yamaszce fazer i okazalo sie ze kierunkowskazy lataly wiec wziolem podlozylem oringi i juz nie ma dziwnego brzeczenia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Jak Ci brzeczy to moze sms doszedl?Tam był taki czujnik nadchodzącch połączeń. P.SPoważnie mówiąc sprawdź każdą śrubę w owiewce i podłóż kawałki gumy(oringi) pod śrubę.Może pomóc Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalek_s Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Ostatecznie można podsmarować silikonem łączenia plastików, ale to jak już sprawdzisz wszystko, co się da i wszystkie inne metody zawiodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElwisDB Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Też to miałem w GPZ. Ale problem sam się rozwiązał, prawdopodobnie dlatego że zdejmowałem owiewkę i szybę, a po złożeniu już nie brzęczało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateq34 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Spróbuj docisnąć obrotomierz palcem przy tych obrotach - u mnie tak zlokalizowałem miejsce. Potem "popraw" wszystkie śrubki itd, jeśli u Ciebie to też to miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkiel Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Sprawdź mocowanie błotnika. U mnie tez tak było i wycięcie gumowych podkładek ze starej dętki załatwiło sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ficcal Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Już wiem. Brzęczenie dochodzi u mnie ze stacyjki, tzn kluczyk jest tam dosyć luźny i brzęczy, trochę przestaje, jeżeli go przytrzymam.. ale z tym raczej nie da się nic zrobić poza wymianą stacyjki nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi