jgdarek Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 WitamWymieniłem silnik w mojej xs400 sohc i na wolnych obrotach jest ok , ale jak dodaję gazu to przestaje palić na jeden cylinder.Jak ją wkręcę na wysokie obroty 5000-6000 to też jest ok.Mam aparat zapłonowy bezstykowy .Czy to może być wina modułu?Wiem że gubi iskrę bo podłączałem lampę stroboskopową i wszystko ładnie widać.Na lewym jest ok a na prawym ta iskra znika.Zamieniałem cewki ,kable i świece i objawy są te same .Cewka na lewym cylindrze się nagrzewa a ta na prawym nie.Czy przestawienie rozrządu morze powodować takie objawy?Oczywiście zapłon ustawiony na znaki lampą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Czy jak przestawiales cewki to tez lewa sie nagrzewala a prawa nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jgdarek Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Po przestawieniu cewki ( prawa na lewą , a lewa na prawą ) to ta lewa(czyli prawa) też się nagrzewała .Reasumując po przełożeniu cewek lewy cylinder działał dobrze i nie gubił iskry a prawy bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Walnięty moduł - o ile dobrze zrozumiałem taniec prawy do lewego . Youngtimer,to może moduł nie jest zalany zywica , wystarczy otworzyć pudełko z elektroniką i poprawić wszystkie luty na płytce uzywając topnika do lutowania miękkkiego . Często pomagało . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 walniety modul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 (edytowane) Czy przestawienie rozrządu morze powodować takie objawy?Nie, to dwie oddzielne sprawy, podmień moduł. Edytowane 24 Czerwca 2011 przez Herdi Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jgdarek Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zlokalizowałem ten moduł . Nie jest zalany żadnym klejem , jutro posprawdzam wszystkie luty.Jak można sprawdzić ten moduł przed montażem ? Czy można dopasować jakiś inny moduł?Jak tak to jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Trzeba by go wyslac do zakladu zajmujacego sie modulami, sprawdz wszystkie luty bo moze to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jgdarek Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Przelutowałem i brak efektu.Mam jeszcze jedno pytanie.Czy jak jest padnięta świeca to lampa stroboskopowa działa czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 W starym module problemy są dwa, zimne luty i stare kondensatory, jeden problem wyeliminowałeś, a drugi czeka w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Dodam ze jezeli już kondensatory to te elektrolityczne w pierwszej kolejności . A impulsatory sprawdzał (jezeli są dwa , jak jeden to nie masz po co) ? Rzuć okiem na kable od impulsatorów , miernik w łapę , serwisówka i zmierzyć rzystancję na zimno i na ciepło . A pewniej będzie jezeli uda ci sie podmienić "kanały" , czyli zamieniasz wejścia od impulsatorów miejscami oraz wyjścia cewek miejscami . JEżeli objaw przesunie sie na drugi cylinder - to winny będzie impulsator od nietrybiącego kanału. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jgdarek Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Rozumiem że impulsator to to na wałku rozrządu ,jest jeden.Tak sprawdzałem miernikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi