Mostek Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 No już sobie poradziłem kolega polecił mi kolesia, który szyje uprzęże dla koni zrobi mi to wszystko bez problemu ale dziękuje za pomoc jak siedzenie będzie gotowe wrzucę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mostek Opublikowano 25 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 No witam silniczek przechodzi własnie gruntowny remont niestety okazało się że cylinder już po 3 szlifie i ma już rant także troszkę wylatany naszczęscie kupiłem nowy nominał z epoki w łodzi no i muszę znalesć jeszcze nowy korbowód i tłokelementy chromowane są już po szkiełkowaniu i są przygotowywane pod nowe powłoki galwaniczne to narazie tyle z moich prac nad moją wfm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K54 Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Witam.Coś mi fiksują logowania i nie mogę się dostać do tematu "zielonej" WFM dlatego spytam tytaj :Czy znany jest Wam nr wg RAL odpowiednika koloru używanego do Zielonej WFM ( 1956 r ) ?Niby sporo elementów mojej zachowało "piękny" lakier ale jakoś takiś każdy inny :mellow: PozdrawiamK54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Coś nie ogarniam tej szukajki. Tu masz temacik, może uda Ci się znaleźć info. http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/93342-zielona-wfm-m06-1955/ Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mostek Opublikowano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Witam może ktos podpowie jaka lampa tylnia powinna sie znajdować w mojej wfm 57 wyprodukowanej w Warszawie Osobiscie wolałbym wersję 1 ale nie wiem czy takowe były montowane jeszcze w 57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Witam może ktos podpowie jaka lampa tylnia powinna sie znajdować w mojej wfm 57 wyprodukowanej w Warszawie Osobiscie wolałbym wersję 1 ale nie wiem czy takowe były montowane jeszcze w 57Tak w 1957 roku montowano metalowe lampki tylne. Ta z drugiego zdjęcia pochodzi z WSK a stosowano ją od modelu M06Z z 1959 roku. W okresie 57-60 (orientacyjnie, bo w motocykle wkładano to co było w magazynie, a nie to co przewidział konstruktor) stosowano takie lampki tylne: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7a/WFM_M06.jpg/800px-WFM_M06.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szef100 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 HD1940 ma rację zapodaj zdjęcia Fumki całej to powiemy co oryginalne a co nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mostek Opublikowano 4 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Ok jak będę w garażu to porobię trochę zdjęć generalnie jest już częsciowo porozkręcana bo niektóre elementy np chromy poszły do renowacji ale cos tam jeszcze stoi. Ja kupiłem za 700 zł dwie wfm pierwsza 1957 na kołach i druga 1964 rozebrana poprzedni własciciel nie kupował częsci tylko wykręcał z drugiej w efekcie końcowym wyszła niezła rzeźba i dwie skrzynki częsci z których da się kiedys jeszcze złożyć drugi motocykl. p.s. lampa tył była od simsona avo tourist. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi