klocek Opublikowano 24 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2004 głupia sprawa :D ale niewiem jaki miałem przed zakupem lany olej gadałem z kolesiem--mówił,że chyba castrol gp sae20W40 ale czy jak np.był zalany castrol actevo a ja doleje gp to czy nic nie zajęczy w silniku ????mozna tak robić???? :) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 24 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2004 W sumie to nie powinno sie mieszać olejów... na tańszych za to jest na ogół napisane że może być mieszany z każdym innym olejem...:D ale pomińmy to. Sądzę że powinienneś wymienić cały olej na nowy. Z tego co piszesz wynika że niedawno kupiłeś moto i nie wymieniałeś jeszcze oleju, bo wiżysz w to co naopowiadał ci sprzedający. Pierwsza zasada: zawsze po kupnie motocykla wymieniaj olej i filtr oleju. Lepiej zalać nowy...niż się przejechać, na różnych opowiastkach i zapewnieniach sprzedającego...któremu zależy na tym aby coś sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 25 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2004 Dokładnie, mam zasadę że zawsze po kupnie czegokolwiek ( samochodu czy motocykla ) wymieniam wszelkie płyny ustrojowe.Tak więc wymień olej i filtr, to na pewno nieporównywalnie tańsze niż skracanie żywotności silnika na własne życzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 25 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2004 Dokładnie tak jak mówi Pipcyk!!!!! :twisted: :twisted: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2004 Odpowiem tak - awaryjnie zawsze można wlać trochę inny olej. Musimy pamiętać, że oleje i tak są mieszaniną - baza + dodatki. Zawsze jest to lepsze (ale podkreślam - awaryjnie !) niż jazda poniżej stanu. W Twoim przypadku nie ma się jednak co zastanawiać - kup nowy olej i filtr i wymień. Tak zawsze się powinno robić po kupnie używanego motocykla czy samochodu (tymbardziej, że Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 25 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2004 że co? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 25 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2004 oki spoko dzieki za rade...koles gadał,że wymieniał,ale na wszelki wypadek tez wymieniłem...zalałem castrol gp sae 20W 40 ,,,....jak narazie smigam..pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2004 że co? ... że nie wiadomo kiedy tak naprawdę robił to poprzednik :-). Jakoś się urwało :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi