murgal Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Kupiłem już nowy cylinder i tłoczek vertexa itd... :) Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 ... i tłoczek vertexa itd... :) współczuje :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Czemuu? Zły wybór ? Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Chodzą słuchy że Vertexy w ostatnim czasie pękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 (edytowane) Kurcze :/ Słyszałem że to tylko modele 2009/2010 :) Edytowane 1 Czerwca 2011 przez murgal Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Kurcze :/ Słyszałem że to tylko modele 2009/2010 :) No tak, tylko vertex nie wycofał tych partii ze sprzedaży więc nie ma pewności że nie trafiłeś na nią ;). Jakoś dwa tygodnie temu koledze rozsypał się w drobny mak w kx125 vertex po trochę ponad 9 mth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Jeszcze zamówienie nie zostało wysłane, upewnie się w sklepie że to nowa partia :) Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Ogólnie ostatnio dzieje się coś dziwnego z tłokami, pękające vertexy po kilku mth, ostatnio na przełomie miesiąca w necie pojawiły sie 4 przypadki spuchniętych wossnerów.Dziwnie zaczyna się dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinR Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 (edytowane) Dzisiaj wrzucę tutaj zdjęcie jak wygląda tłok po 2-3 minutach pracy na wolnych obrotach :) A Vertexy .. Meteory też coś ostatnio upadły, ale do złożenia swojego motorka, użyłem Meteora - i narazie nic się nie dzieje, raz myślałem, że spuchł, ale to nie było to. Ogólnie, jeżeli się zadba nawet o chiński tłok podczas pierwszych parunastu minut pracy (by się po prostu nie przegrzał) to będzie chodził, a jak się od razu zacznie katować, cóż ... Edytowane 2 Czerwca 2011 przez MarcinR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Jeszcze zamówienie nie zostało wysłane, upewnie się w sklepie że to nowa partia :) Jeżeli masz nowy cylinder , to polecał bym Ci zmienić tego vertexa na wiseco bo są to super tłoki ale tylko o nominalnym wymiarze więc idealny do Twojego moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Ogólnie ostatnio dzieje się coś dziwnego z tłokami, pękające vertexy po kilku mth, ostatnio na przełomie miesiąca w necie pojawiły sie 4 przypadki spuchniętych wossnerów może przenieśli produkcje do chin :icon_razz: ? ja do identycznego silnika(w crm 125 ) założyłem wossner i nie było żadnych problemów, trochę ją dotarłem (nawet nie wiem ile km ) i potem ogień do oporu i wszystko ok było.....fakt że ja miałem rewelacyjną porę na docieranie bo zimę :D ) ja ten silnik remontowałem sam z tym że ja miałem tylko wymianę tłoka, wszystko zrobiłem bez żadnego profesjonalnego narzędzia, nie licząc oczekiwania na tłok i na szlif to spręzyłbym się w 1 dzień a wiedziałem co i jak a nie nie spałem po nocach że jakiś paprok mnie skasował bóg wie ile i nie wiem co zrobił...to nie jest trudne naprawdę trochę zdolności manualnych, wiedzy z internetu i będzie żył :D....najdłużej walczyłem z włożeniem nowego tłoka z pierścieniami do cylindra :D silnik miałem w ramie trudny dostęp ale dałem radę.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilolo Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Prosta sprawa firmy tną koszty na wszystkim a szczególnie na materiałachNo cóż czasy są cieżkie :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAMAHAYZ123 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 tutaj kolega czarekmbx dobrze napisał robisz sam wiesz co masz servis kroi grubą kapuchę za robotę i tylko robotę cena roboty=cena części robiłem już parę motorków wku**ia czasami jak nie działa ale jak zadziała to jest satysfakcja i koszty małe a jak są jakieś przeszkody serwisów ka z internetu i jedziesz moim zdaniem oddawanie moto do mechanika serwisu jest po prostu lenistwem i nic więcej ale jak masz kasę to czemu nie nie ubrudzisz się przynajmniej :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Ja tylko dodam ze nigdy nienalezy kierowac sie strzalka na tloku.bo spotkalem sie pare razy ze jej niebylo wogole. zawsze patrzymy na zamki i zakladamy tam gdzie maja podtrzymanie miedzy oknami. w wielokanalowych cylindrach typsu rs rs nsr mito kx cr i cala reszta zamkami w strone gaznika.no bo w calkiem starych konstrukcjach zamki do wydechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi