Arcer Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Nieźle wykonany, ale ciężkawy - i to naprawdę czuć gdy odrzucisz szczękę do tyłu. Przymierz się z nim do motocykla i otwórz/zamknij kilka razy szczękę. Za tę kasę wolałbym konwencjonalnego szczękowca, chyba że nie przeszkadza Ci spory ciężar przyłbicy ciągnący łeb do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwid Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Chodzi o kwestie finansową, bo jest mozliwość kupna go za 600 zl prawie nowka. Więc za 600 zl nie wiem czy kupie coś lepszego..Co powiesz ? Cytuj 'Opinia jest jak dziura w dupie, każdy ma swoją' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Chodzi o kwestie finansową, bo jest mozliwość kupna go za 600 zl prawie nowka. Więc za 600 zl nie wiem czy kupie coś lepszego..Co powiesz ?To fakt, że za tę kasę większość szczękowców to tandeta i plastik. Jeśli tylko dobrze leży Ci na głowie, warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Ja kiedyś zakupiłem kask bieffe i zakupu nie pożałowałem spadając przy 70km\h robiąc trik potem spadując z motorka i uderzając głową o asfalt wytrzymał te próba jedynie co ulego uszkodzeniu w kasku to lakier i okleina.A teraz aktualnie mam kask buse kilka razy miałem upadki i też się trzyma.Nie oszukując się to za 500zł nie ma za dużego wyboru może coś z uvexa lub sharka przypadnie ci do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 uderzając głową o asfalt wytrzymał te próba jedynie co ulego uszkodzeniu w kasku to lakier i okleinaMiejmy nadzieję, że nie tylko to - to wyściółka ("styropian") pochłania energię uderzenia, więc również się odkształca, czytaj uszkadza. Pewnie będę monotematyczny, że polecam Scorpiony, ale to świetne kaski w akceptowalnych pieniądzach. Warto rozważyć każdy model z poszczególnej półki cenowej, może poza starym EXO-450. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepekvt Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Muszę odświeżyć :-)Panowie, bo jest na prawde mega off top tutaj, co warto tak za 600zł ? +/- Fg-15 jest ciekaw uwagi? I wie ktoś może, dlaczego jego cena jest taka "dziwna" ? Od 500zł do 900zł na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrPlama Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 od rozmiaru i roku modelowego :P teraz chcesz kupowac ? juz koniec sezonu, poczekaj troche to ceny zaczna spadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepekvt Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 rozumiem, ale ma to jakieś znaczenie w bezpieczeństwie/komforcie ? No raczej teraz bo jeszcze może się uda kilka razy wyskoczyć gdzieś dalej; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwid Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Wydaje mi się i jest to moje zdanie, że rok ma raczej duze znaczenie. Bo jest cos jezeli kupisz kask o takich samych parametrach, które Cie interesują z 2005 r a z 2012 r. hm? Chyba, że się myle.. Cytuj 'Opinia jest jak dziura w dupie, każdy ma swoją' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepekvt Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 chodzi mi tutaj o model Fg-15 czy się nadaję czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperta4514 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Witam.Poszukałem w internecie opinie na temat kasków i zastanawiam się nad SHARK S600 / HJC CS-R1 / HJC CL-ST ale mam już mętlik w głowie i nie wiem który wybrać :rolleyes:. Co o tej trójce myślicie (ewentualnie polećcie jakiś do max. 500zł) oraz co sądzicie o rękawiczkach Shima ST-1? Edit: Widać kiepsko poszukałeś. Temat podpinam pod identyczny, już istniejący. Diabeł. Edytowane 10 Czerwca 2013 przez koperta4514 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy_bdg Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) http://allegro.pl/kask-nitro-992ff-solid-black-r-xxl-gratisy-i3276981343.htmlja obecnie używam takiegowiadomo, odkładam na Shoei... ale jak narazie ten starcza Edytowane 11 Czerwca 2013 przez chudy_bdg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ra_ Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Ja mam CL-ST, ale ponieważ to mój jak na razie jedyny kask, to nie mam porównania. Użytkowany dwa sezony. Szybka paruje późną jesienią, tani zamiennik szyby prawie zawsze - niedomknięcie pomaga. Kask jest głośny przy dużych prędkościach, pewnie jak każdy - jeżdżę w zatyczkach. Na razie nie mam potrzeby go zmieniać ;) Cytuj Wysyłane z mojego PCta za pomocą klawiatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy_bdg Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Kask jest głośny przy dużych prędkościach Możesz opisać jakie to prędkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1970 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Znajomy jeździł wiele lat w kasku Airoh a teraz kupił z tej firmy http://germotpolska.pl/category/zintegrowane/ tylko nie pamiętam modelu ale jest zadowolony bo zapłacił chyba coś koło 500zł. jak dobże pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi