Randy T. Opublikowano 4 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2003 Witam Nie powinno Cię to dziwić rort. Skoro On dla nas robi dużo to dlaczego miałbym go tutaj nie reklamować :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2003 Z tymi filtrami jest tak ze jesli chcesz uzyskac jakis efekt w postaci wiekszej mocy, musisz dokupic conajmniej nowe dysze. powinny byc jeszcze nowe sprezynki i iglica. pozniej czeka Cie zmudna regulacja i to najlepiej na hamowni. Sam filtr faktycznie malo Ci da a bez regulacji mozesz nawet miec klopoty z odpaleniem .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 22 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2003 Może nie jestem specem, ale wydaje mi się żę zastosowanie takiego filtra zamiast airboxa zmieni miejsce zasysania powietrza i zamiast z przydu będzie ciągnąć z tyłu-nagrzane od silnika, co jak wiadomo nie ma pozytywnego wpływu na moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchaty Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Witam wszystkich skorzystam z tematu i zadam pytanie jak wpłynie zamonotowanie tunigowanego filtra do silnika czterosówowego na jego prace i czy sie opłaca taki zamontować (honda cb 125 1981r) Edytowane 27 Września 2006 przez puchaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Ja uważam że filtr stożkowy nic nie pomoże w silnikach seryjnych... jedynie co to może mieć zastosowanie w silnikach po modyfikacjach i to nie zawsze...Zależy jeszcze jak do zamontujesz... przypomnę jeszcze że nie może łapać ciepłego powietrza, a różnie to bywa. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 w motorze jest test filtrów stożkowych w popularnym samochodzie [siena]bazowo 78,7KM, z najdroższym filtrem [300zeta] przyrost 3,3KM - wymiana TYLKO filtra, bez żadnych innych modyfikacji jak kogoś bardzo interesi to moge zapodać skana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Samochod to samochod. Pojemnosc airboxa nie jest przypadkowa. Ma likwidowac efekt rezonasu i cos tam jeszcze co kiedys wyczytalem :icon_twisted: W kazdym razie mozna sobie tylko zaszkodzic (wieksze spalanie a mocy moze byc mniej). Fajnie wyglada i raczej bym to zastosowal do sprzetu pokazowego niz do czynnej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ścinacz Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 :icon_mrgreen: daj sobie spokoj z filtrami stozkowymi sam do swojego moto zalozylem sportowy filtr efekt:-motocykl grzal sie-wiecej spalal-MNIEJSZA MOC! Bo zeby dobrze dzialaly filtry sportowe nalezy wymeinic dysze choc nie przy kazdym motocyklu, w moim przypadku tak bylo zreszta kolega ktory mial cbr 1000 rowniez dal sie na to nabrac i tez byl bardzo niezadowolony. Moim zdaniem nie ma co usprawniac na sile i bic sie o 1 czy pol konia jak ci sie, sprzet znudzil kup nowy mocniejszy:) Jestem wogole przeciwnikiem jkichkolwiek przerobek poniewaz nie bede probowal usprawniac pracy setki inzynierow:) Pozdraiwma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 No chyba, ze dac stozka do oryginalnego airboxa w miejsce fabrycznego filtra. Ja tak zrobilem i Suzi lata ladnie i mruczy troche ladniej. Bynajmniej nie robilem tego w celu zwiekszenia osiagow - fabryczny papierowy filtr kosztowal zbyt wiele, aby wymieniac go tak czesto. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Ja założyłem stożki do VS 1400 i moc podskoczyła o około 20 KM (mierzone na hamowni). Po prostu trzeba wiedzieć jak to zrobić, co zmienić i gdzie pokręcić śrubką no i ni ew każdym motocyklu da to dobre efekty :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi